Νέα απόπειρα εξαπάτησης επαγγελματιών της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 20:03

Νέα απόπειρα εξαπάτησης επαγγελματιών της Κεφαλονιάς

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών και επαγγελματιών της Κεφαλονιάς δια τηλεφώνου από θρασύδειλους , οι οποίοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα με δόλιους τρόπους.

Aγνωστοι τηλεφωνούν σε πελάτες λογιστικών γραφείων και προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι των γραφείων, ζητούν την γνωστοποίηση του IBAN της τράπεζας των πελατών με σκοπό να διεκπεραιώσουν αιτήσεις για την επιχορήγηση ρεύματος PowerPass.

Στη συνέχεια, εάν η διαδικασία προχωρήσει ζητούν και την γνωστοποίηση κωδικών ταυτοποίησης συναλλαγών , τα οποία αποστέλλουν οι τράπεζες στους πελάτες.

Είναι τέτοιο το μέγεθος της απάτης, όπου πραγματοποιούν κλήσεις μόνο στους πελάτες του εκάστοτε λογιστικού γραφείου και προσαρμόζουν το μήνυμα τους στο υποψήφιο θύμα με τη χρήση των ονομάτων των υπαλλήλων για να γίνουν ακόμη πιο πιστευτοί.

Οι κλήσεις πραγματοποιούνται και από απόκρυψη με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ταυτοποίηση του αριθμού. Ένα πρώτο μέτρο προστασίας είναι η αποφυγή γνωστοποίησης στοιχείων σε άγνωστους αριθμούς ή ακόμη και αριθμούς κινητών τηλεφώνων οι οποίοι δεν σας είναι γνωστοί. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

INKEFALONIA NEWSROOM




00 inkefalonia general ad 300X250