Ε.Α.Σ.: Νέα χορήγηση έως 290.000€ ανά δικαιούχο ντόπιο Αγρότη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 21:08

Ε.Α.Σ.: Νέα χορήγηση έως 290.000€ ανά δικαιούχο ντόπιο Αγρότη

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι τη χορήγηση ενισχύσεων στον τομέα της παραγωγής  αγροτικών προϊόντων σε Αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού σε όλη την επικράτεια προβλέπει νέα Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

       Σύμφωνα με την εν λόγω Απόφαση, το γεγονός ότι η παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας διαμόρφωσε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας συνολικά στον πρωτογενή τομέα και προκειμένου, μεταξύ άλλων, να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας τόσο των μεμονωμένων Αγροτών όσο και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προτείνεται μέτρο στοχευμένης δημόσιας στήριξης, ώστε να διατηρηθεί η συνέχιση της οικονομικής τους δραστηριότητας, τόσο κατά την διάρκεια της πανδημίας, όσο και μετά το κρίσιμο διάστημα μετά από αυτήν.

       Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι Αγρότες οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρή μείωση του εισοδήματός τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού .

     Το ανώτατο όριο ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης, ορίζεται στο ποσό των 290.000€, συμπεριλαμβανόμενων τυχόν άλλων ενισχύσεων που έχει λάβει ο δικαιούχος δυνάμει του Τμήματος 3.1 του Προσωρινού Πλαισίου. Σε περίπτωση υπέρβασης το υπερβάλλον ποσό περικόπτεται αναλόγως. Όλα τα ποσά είναι μικτά προ αφαίρεσης φόρων ή άλλων χρεώσεων. Η εν λόγω ενίσχυση συμψηφίζεται με τις βεβαιωμένες οφειλές των υπόχρεων.

     Η χορήγηση της ενίσχυσης στους δικαιούχους θα δοθεί υπό την προϋπόθεση στις 31.12.2019 τόσο οι μεγάλες και οι μεσαίες επιχειρήσεις να μην ήταν προβληματικές όσο και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ακόμα και αν ήταν προβληματικές στις 31.12.2019, κατά τη στιγμή χορήγηση της ενίσχυσης να μην υπάγονται σε συλλογική πτωχευτική διαδικασία και να μην έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης και δεν έχουν ακόμη αποπληρώσει το δάνειο και να μην έχουν λάβει ενίσχυση ή/και υπόκεινται ακόμη σε σχέδιο αναδιάρθρωσης.

       Τέλος τονίζεται ότι η εν λόγω ενίσχυση δεν καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που διατίθενται από τον Αγρότη ή την Επιχείρηση στην αγορά.

             Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250