«Ο Μύρτος λειτουργεί με δύο ναυαγοσώστες – Χρειάζεται προσοχή από όλους» - Συνέντευξη Στέλιου Σπαθή στον COSMOS 96,5

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 20:50

«Ο Μύρτος λειτουργεί με δύο ναυαγοσώστες – Χρειάζεται προσοχή από όλους»  - Συνέντευξη Στέλιου Σπαθή στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Σχεδιασμού και Συντονισμού του Δήμου Σάμης Στέλιος Σπαθής, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο συμβάν με τον παρ’ ολίγον πνιγμό κολυμβήτριας στον Μύρτο: « Η παραλία του Μύρτου είναι μια εκπληκτική παραλία, αλλά ταυτόχρονα έχει και τα δικά της «αινίγματα» και  θέλει μια επιπλέον προσοχή. Την ημέρα που έγινε το περιστατικό, η θάλασσα  ήταν ήρεμη, στα όρια της άπνοιας. Ανοίγοντας τον Μύρτο φροντίσαμε  να έχει δύο φυλάκια με ναυαγοσώστες , εκτιμώντας ότι χρήζει περισσότερης προσοχής. Βλέποντας και τους δύο πύργους οι κολυμβητές , καταλαβαίνουν ότι πρέπει να έχουν μια αυξημένη προσοχή. Οι ναυαγοσώστες δεν είναι επιλογή του Δήμου, γίνεται διαγωνισμός, είναι άνθρωποι που φέρουν διπλώματα και παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο ναυαγοσώστης έδωσε τις πρώτες βοήθειες , ανένηψε η κυρία, μεταφέρθηκε με φορείο στην καντίνα του Μύρτου και το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε εντός 30 λεπτών , τους δίνουμε συγχαρητήρια και την μετέφερε στο Αργοστόλι. Οι πολίτες, μπορεί να κάνουν αναφορές για το ότι δεν υπήρχε φιάλη οξυγόνου κλπ, αλλά υπάρχει ένα ΦΕΚ, που ορίζει τις αρμοδιότητες του ναυαγοσώστη. Ο Δήμος κάνει σύμβαση με μία εταιρεία και κοιτάει την φερεγγυότητα της εταιρείας, από κει και πέρα τον έλεγχο για το αν ο  υπάλληλος  της εταιρείας κάνει σωστά την δουλειά του δεν τον έχει ο Δήμος. Ακόμα και οι υπάλληλοι στην καντίνα, παρ όλο που δεν είναι η δουλειά τους, προσέτρεξαν.  Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχουμε εγκαταστήσει μικροφωνική εγκατάσταση στον Μύρτο, κάτι που δεν υφίσταται σε καμία άλλη παραλία, για να δίνονται μηνύματα και για τον καιρό και για  την θάλασσα και για τέτοια περιστατικά. Για το αν πρέπει να φέρει ο ναυαγοσώστης φιάλη οξυγόνου δεν το γνωρίζω, θα ενημερωθώ όμως σε μηδενικό χρόνο. Δεν είναι στις προθέσεις μας να μεταθέτουμε τις ευθύνες για τα λάθη τα δικά μας. Το νησί έχει υψηλές προσδοκίες από τον τουρισμό και σίγουρα νοιαζόμαστε για τον κόσμο και δεν θέλουμε να δυσφημιστεί το νησί μας. Η καντίνα στον Μύρτο δουλεύει με φιλικές τιμές, είναι δημοτική επιχείρηση και σκοπός μας είναι να εξυπηρετήσουμε τους λουόμενους και να τους παρέχουμε τα απαραίτητα».

Στην  σήμανση στις πεζογέφυρες στον Καραβόμυλο: Έχει καθυστερήσει η εταιρεία να τοποθετήσει τα απαραίτητα κολονάκια. Σε πολλά σημεία του οδικού μας δικτύου έχουμε ελλείψεις από πινακίδες. Οι περισσότερες αφορούν την Περιφέρεια, θα το αναλαμβάναμε, αλλά οι εταιρείες έχουν μεγάλη χρονοκαθυστέρηση στις παραγγελίες τους φέτος και ιδιαίτερα το τελευταίο 3μηνο αυτό έχει επεκταθεί σε όλα τα είδη».

Στον δρόμο Σάμης-Αγίας Ευφημίας : « Είναι δρόμος της Περιφέρειας, η μελέτη είχε γίνει επί δημαρχίας  Αρτελάρη και για κάποιον λόγο δεν τον τρέχει η Περιφέρεια. Είναι ο μόνος δρόμος στην Κεφαλονιά που είναι 12 χιλιόμετρα και ανάλογα με την κατεύθυνση πάντα κάποιος έχει πλάι του θάλασσα, είναι επικίνδυνος και έχουν χαθεί ζωές. Όταν μας επισκέφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο  Βουλευτής κ. Καππάτος ,το πρώτο θέμα που του έθεσα εγώ προσωπικά, ήταν αυτός ο δρόμος, το Κέντρο Υγείας Σάμης και ο δρόμος Σάμη –Αργοστόλι και ζητήσαμε τη συνδρομή του. Μας δήλωσε την καλή του πρόθεση , τον ευχαριστούμε και δυστυχώς στην πολιτική, μετράνε τα αποτελέσματα και αυτό ισχύει για όλους μας, μηδενός εξαιρουμένου».

Στην συνεργασία με την Περιφέρεια: « Με την Περιφέρεια είναι δύσκολη η συνεργασία. Όταν υπηρετείς έναν θεσμό, οφείλεις να συνεργάζεσαι με τους πάντες και για να υπάρχει συνεργασία πρέπει να το θέλουν και οι δύο. Αν γίνεται μονομερώς, καταλήγει σε παρακαλετό και δεν είναι καλό για κανέναν. Θέτεις τα θέματα και περιμένεις απαντήσεις, όταν απαξιούν και να σου απαντήσουν ,πως λέγεται αυτό. Θέλουμε τις ενέργειες τους».

Στις παραλίες του Δήμου Σάμης: « Οι παραλίες του Δήμου Σάμης είναι πεντακάθαρες, φροντίζουμε για την πρόσβαση σ αυτές και είναι παραλίες που δέχονται πάρα πολύ κόσμο. Ο Δήμος διαθέτει και πόρους και ανθρώπινο δυναμικό  και παρ όλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες που έχουμε, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει συναίνεση στον Δήμο, δεν έχουμε άλλο δρόμο, τα πράγματα είναι δύσκολα και οι ανταγωνισμοί είναι εις βάρος των πολιτών».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250