Τραυλός στον COSMOS 96,5: Οι εργολάβοι διακόπτουν τα έργα χωρίς να μας ρωτήσουν, λόγω ακρίβειας των υλικών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 08:56

Τραυλός στον COSMOS 96,5: Οι εργολάβοι διακόπτουν τα έργα χωρίς να μας ρωτήσουν, λόγω ακρίβειας των υλικών

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και  Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο οποίος αναφέρθηκε.

Στην  απάντηση του στην επερώτηση της ΑΝΑΣΑ σχετικά με τις αποζημιώσεις του «Ιανού» στις επιχειρήσεις: « Έκανε μία επερώτηση η ΑΝΑΣΑ και εμείς απαντήσαμε αναλυτικά τι έχει γίνει με στοιχεία. Οφείλει η αντιπολίτευση να φέρνει φλέγοντα θέματα στην επικαιρότητα  που απασχολούν τον κόσμο και εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε. Αυτό είναι σύνηθες και η «Λαική Συσπείρωση» μας έφερε θέματα για το δίκτυο της Κεφαλονιάς. Εμείς οφείλουμε να δεχόμαστε ερωτήσεις και να απαντάμε αντίστοιχα».

Στα προβλήματα στην εξέλιξη των εργολαβιών και στον δρόμο της Άσσου: « Έχουμε δύο εργολαβίες σε εξέλιξη. Η μία αφορά στα στηθαία ασφαλείας που θα τοποθετηθούν σε όλο το νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Την εργολαβία την έχει πάρει η εταιρεία «Μαρούλης», δυστυχώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και έχουμε δώσει δεύτερη παράταση χωρίς να έχει τοποθετηθεί ούτε μία μπάρα. Υπάρχουν  και δύο ανοιχτές  εργολαβίες για οδικά δίκτυα του Ευαγγελάτου και του Σπυράτου. Η Τεχνική Υπηρεσία βάζει τις προτεραιότητες, τον έχει υπ όψιν της τον δρόμο της Άσσου και πιστεύω ότι έχει δώσει σαφείς εντολές ο εργολάβος για το πώς θα προχωρήσουν. Πρέπει ο εργολάβος που πήρε το έργο , να συνειδητοποιήσει την σπουδαιότητα του έργου  και να το εκτελέσει. Η Κυβέρνηση έβγαλε έναν νόμο που λόγω ακρίβειας, δίνει στον εργολάβο το δικαίωμα να διακόψει για 6 μήνες μονομερώς, χωρίς να μας ρωτήσει. Το δικαίωμα αυτό το έκανε χρήση ο εργολάβος που έχει πάρει την θαμνοκοπή και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε επικοινωνία μαζί του, αλλά είναι στο χέρι του να έρθει η όχι. Την πληρώνουμε εμείς, αλλά να καταλάβει ο κόσμος, ότι υπάρχουν νομοθεσίες, που μας δένουν τα χέρια. Θα μπορούσα να κάνω απ ευθείας ανάθεση και να κάνω δύο-τρία έργα και δεν μπορώ. Στον δρόμο προς Ληξούρι είναι άλλη εργολαβία, είναι και εκεί η εταιρεία «Μαρούλης, εκτελεί το έργο, πληρώνεται, σταματά, πληρώνεται, προχωρά κλπ.» Όλες οι εταιρείες αυτή τη στιγμή λόγω της ακρίβειας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα καύσιμα και τα υλικά. Το κατανοώ, όμως ένα έργο που εκτελείται από το 2017, τότε  δόθηκε ο δρόμος του Ληξουρίου, έχοντας πάρει 6 παρατάσεις, κάποια στιγμή  πρέπει να τελειώσει, δε γίνεται αλλιώς. Ο εργολάβος που έχει πάρει τον δρόμο της Άσσου, πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει να εκτελεί την εργολαβία».

Στις επόμενες δημοπρατήσεις έργων: «Έχουμε ήδη προς δημοπράτηση 4 μεγάλες μελέτες που αφορούν και το δίκτυο της βόρειας Κεφαλονιάς και τα αντιπλημμυρικά έργα. Έχουμε περάσει από την Οικονομική Επιτροπή το πρώτο στάδιο με την γρήγορη διαδικασία του άρθρου32 , γιατί είναι από τον «Ιανό» οι ζημιές για να δοθούν σε μελετητές να ξεκινήσουν οι μελέτες. Αφορούν όλο το δίκτυο της βόρειας Κεφαλονιάς , το δρόμο Πυργί-Σάμη, το δρόμο Αργοστολίου –Φισκάρδου και πολλά άλλα αντιπλημμυρικά έργα. Ενημερώσαμε το Περιφερειακό Συμβούλιο  στην πρόσφατη συνεδρίαση του στη Ζάκυνθο και ελπίζουμε ότι θα περάσουν από το Ελεγκτικό Συνέδριο με το αιτιολογικό της έκτακτης ανάγκης. Ελπίζουμε να έχουμε μια ευτυχή κατάληξη και να ξεκινήσουμε να το δουλεύουμε για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα έργα που τόσο πολύ χρειαζόμαστε».

Στα αντιπλημμυρικά έργα της Αγίας Ευφημίας: «Στην Αγία Ευφημία έχουν γίνει διάφορα αντιπλημμυρικά έργα, υπάρχουν λεκάνες ανάσχεσης και η υπηρεσία που τις έχει κάνει έχει και την ευθύνη να τις καθαρίσει. Πιθανώς κάποιες να μην έχουν καθαριστεί , όμως υπάρχει προγραμματισμός για να καθαριστούν».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250