Κορονοϊός - Λουκίδης: «Τα συμπτώματα της Όμικρον φέρνουν υψηλό πυρετό και κόπωση» - Ακυρώνονται τα πανηγύρια στην Κάσο λόγω κρουσμάτων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 15:30

eurokinissi

eurokinissi

Για τη διασπορά του κορονοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» του OPEN TV o πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρίας, Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Στέλιος Λουκίδης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχουμε αύξηση περιστατικών αλλά αυτή γίνεται σε σταθερό περιβάλλον καθώς έχουμε περισσότερα φάρμακα και πρωτόκολλα. Και οι ισχυροί δείκτες δεν έχουν επηρεαστεί ακόμη».

Όπως εξήγησε,  οι ισχυροί δείκτες δεν έχουν επηρεαστεί ακόμα. «Θα έχουμε αυξήσεις το καλοκαίρι και ίσως ανέβουν τα νούμερα. Σίγουρα δεν θα είναι μικρός ο αριθμός», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις δύο παραλλαγές της Όμικρον υπογράμμισε ότι ποικίλει η κλινική εικόνα και παρατηρούνται συμπτώματα πυρετού, κακουχίας, ανώτερου αναπνευστικού ενώ δεν δίνει πνευμονίες.

«Ο αριθμός ηλικιωμένων που νοσεί τον τελευταίο καιρό είναι απίστευτος. Αυτοί πρέπει να φοράνε μάσκα. Βλέπουμε συνεχώς μεγάλες ηλικίες». Αναφορικά με την τέταρτη δόση για τους άνω των 30 ετών ο κ. Λουκίδης προέτρεψε να το συζητήσει ο καθένας με το γιατρό του. «Ίσως πάμε σε μονοκλονικά για όσους έχουν πολύ χαμηλή άμυνα» κατέληξε.

Κάσος: Ακυρώνονται τα πανηγύρια λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Κάσου μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί αποφάσισε να αναστείλει όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί μέχρι 15/7. «Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 95 - πολύ μεγάλος αριθμός για τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού» τόνισε ο αντιδήμαρχος Κάσου, Γιάννης Νικολάου.

Πηγή: ethnos.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250