Σε πλήρη εγκατάλειψη τα οχήματα του τ. Δήμου Ελειού-Πρόννων (photos)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 10:57

Σε πλήρη εγκατάλειψη τα οχήματα του τ. Δήμου Ελειού-Πρόννων (photos)

Αρθο τoυ ιστολογίου : http://pronnoi.blogspot.gr Σαπίζει και καταστρέφεται δημοτική περιουσία πολλών χιλιάδων ευρώ. Θα απολογηθεί κανείς για αυτό το αίσχος; Σε πλήρη εγκατάλειψη τα οχήματα του τ. Δήμου Ελειού-Πρόννων. Κατεδαφίζονται σε χρόνο-ρεκόρ οι θυσίες των πολιτών της περιοχής.   Στη φωτογραφία βλέπετε σε λειτουργία ένα από τα 2 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που είχαν αγοραστεί για το τμήμα πολιτικής προστασίας και συγχρόνως κάλυπταν τις αυξημένες ανάγκες των συνεργείων του τ. Δήμου Ελειού-Πρόννων σε διάφορες εργασίες και επισκευές υποδομών στην περιοχή μας την προηγούμενη δεκαετία.


Δείτε τις φωτογραφίες από την σημερινή τους κατάσταση για αρχή. Η ουσία της ανάρτησής μας βρίσκεται στο κείμενο αμέσως μετά από τις φωτογραφίες.
 

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 

 

 



Οι γεννήτριες αυτές μάθαμε οτι είχαν αγοραστεί για το τμήμα της πολιτικής προστασίας του τ. Δήμου Ελειού-Πρόννων όπου η ύπαρξή τους και η καθημερινή ετοιμότητά τους σύμφωνα με τα εγκεκριμένα οργανογράμματα είναι υποχρεωτική. Μετά από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007 για την ύπαρξή τους και την σωστή λειτουργία τους  μετά από εντολή της τότε Εισαγγελέως, έγινε έρευνα για την ετοιμότητα του Δήμου να ανταποκριθεί με επάρκεια σε έκτακτες συνθήκες και κυρίως για την λειτουργία των αντλιοστασίων και των δημοσίων κτηρίων. 

Σύμφωνα με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος από οποιαδήποτε αιτία, η αυτοδιοίκηση οφείλει να θέσει σε λειτουργία με εναλλακτικούς τρόπους τα κεντρικά αντλιοστάσια και για αυτό η Εισαγγελέας ζητούσε τότε να  μάθει εάν υπάρχουν επί τόπου αυτές οι γεννήτριες με τις μπαταρίες τους σε λειτουργία και τα ντεπόζιτα γεμάτα πετρέλαιο για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή.
 
Εν όψει της θερινής περιόδου σε περίπτωση που υπάρξει βλάβη και τα μηχανήματα αυτά δεν θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα και άριστη λειτουργία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορέσει η περιοχή μας να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες που πιθανόν θα δημιουργηθούν. Επιπλέον κινδυνεύουν οι υπεύθυνοι να ασκηθούν εις βάρος τους ακόμη και ποινικές διώξεις.

Εμείς ως ιστολόγιο επειδή πάνω από όλα μας ενδιαφέρει ο τόπος μας το αναφέρουμε όσο είναι νωρίς ακόμα και υπάρχει χρόνος εν όψει του καλοκαιριού, για να τρέξουν όσο μπορούν γρηγορότερα να επισκευάσουν και να θέσουν τις γεννήτριες σε πλήρη λειτουργία. Είναι ένα κατεπείγον θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης να εξετάσει ποιος έχει την ευθύνη για τη συντήρηση και την ετοιμότητά τους.
 
Το τυπικό θέμα που αναφέραμε είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό. Όμως τίθεται και σοβαρό ζήτημα για την γενικότερη στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αυτή εκπροσωπείται σήμερα στον Ελειό και τους Πρόννους που παρακολουθεί με πλήρη απάθεια εδώ και πολύ καιρό την περιουσία της τοπικής κοινωνίας να αχρηστεύεται... οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!
 
Πηγή: http://pronnoi.blogspot.gr

Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250