Αλλάζει όψη η παραλιακή! Αυτές είναι οι εργασίες που θα εκτελεστούν από το άγαλμα του Καββαδία έως το Λιμεναρχείο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 18:26

Αλλάζει όψη η παραλιακή! Αυτές είναι οι εργασίες που θα εκτελεστούν από το άγαλμα του Καββαδία έως το Λιμεναρχείο

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το κομμάτι της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης από το άγαλμα του Καββαδία έως το Λιμεναρχείο.

Ένα τμήμα ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αποτελεί σημείο διέλευσης εκατοντάδων ντόπιων και επισκεπτών σε καθημερινή βάση και στην ουσία, με  την ολοκλήρωσή του θα συνδεθεί η νεα παραλιακή με το έργο ανάπλασης από το Μαϊστράτο.

Σε χθεσινή του συνεδρίαση το λιμενικό ταμείο, ενέκρινε την μελέτη που προβλέπει την ανάπλαση , με το έργο να αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή χρηματοδότησης θα είναι το ταμείο ανάκαμψης και ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου θα είναι 12 μήνες, μετά την υπογραφή της σύμβασης.

 

Ακολουθούν οι κύριες παρεμβάσεις του έργου :

  • Διαμόρφωση νέου πεζοδρομίου πλάτους 3,40m και μήκους 435,00m για την ασφαλή και  ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών και των επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια προς και από  την κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, κατά μήκος του οποίου προβλέπεται η κατασκευή ποδηλατοδρόμου, λωρίδας όδευσης τυφλών αλλά και ραμπών για την ασφαλή διέλευση των  ΑΜΕΑ, μήκους 529,23 μ.
  • Διαμορφώνεται και αναδεικνύεται με κατάλληλα υλικά επίστρωσης ο χώρος που  βρίσκεται το άγαλμα του Καββαδία.
  • Διαμορφώνεται ο χώρος γύρω από τις χερσαίες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου (ΝΟΑ) με συνδυασμούς επίστρωσης δίχρωμου βότσαλου, σταμπωτού σκυροδέματος και διαχωριστικών διαδρόμων με πλάκες τύπου "Φάλαρης Κεφαλονιάς", ώστε όλος ο χώρος να αποδοθεί σε κοινή χρήση.
  • Διαμορφώνεται ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων αλλά και θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης για τα τουριστικά τρενάκια στην κεντρική είσοδο του κεντρικού λιμένα Αργοστολίου και θα αναβαθμιστεί με χώρους πρασίνου αλλά και χώρους για την ασφαλή διέλευση πεζών και ποδηλάτων.
  • Διαμορφώνεται ο χώρος που βρίσκεται γύρω από το χώρο του κτηρίου του λιμεναρχείου με χώρους πρασίνου και στάθμευσης οχημάτων.
  • Όλος ο χώρος παρέμβασης της παραλιακής ζώνης θα εξοπλιστεί με καθιστικά από σκυρόδεμα, επίστυλα φωτιστικά, καλαθάκια σκουπιδιών και φυτεύσεις φοινικόδενδρων όπως προβλέπεται στην αρχιτεκτονική μελέτη διαμόρφωσης.

Εδώ οι λεμπτομέρεις




00 inkefalonia general ad 300X250