Οριστικό: Τέλος η μάσκα στα σχολεία - Πού παραμένει υποχρεωτική

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 23:10

Οριστικό: Τέλος η μάσκα στα σχολεία - Πού παραμένει υποχρεωτική

Είχε γίνει γνωστό τις τελευταίες ώρες και επισήμως το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε, ότι στα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού προβλέπεται η κατάργηση της μάσκας στα σχολεία και κάθε άλλη εκπαιδευτική δομή με εξαιρέσεις, ενώ αναφέρει και πού παραμένει υποχρεωτική.

Συγκεκριμένα, εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Έτσι λοιπόν από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους των σχολικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως αποφάσισε να εισηγηθεί η αρμόδια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας.

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς θα ισχύει το ένα rapid ή μοριακό τεστ την εβδομάδα.

Πού παραμένει η υποχρεωτικότητα της μάσκας στα ΜΜΜ

Να θυμίσουμε ότι αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η χρήση της μάσκας θα παραμείνει ωστόσο υποχρεωτική σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), γηροκομεία και νοσοκομεία.

Για τα αεροπλάνα και τις υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση (ΚΤΕΛ και τρένα) εκεί αίρεται η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας.

Πηγή: athensmagazine.gr