Παναγής Καππάτος: Συναντήσεις με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Σκούμα για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 15:34

Παναγής Καππάτος: Συναντήσεις με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Σκούμα για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Σήμερα 25.5 είχα διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα.

Πριν τις σημερινές συναντήσεις ενημερώθηκα σχετικά από την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς για τις ανάγκες που υπάρχουν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Στον κ. Υπουργό μετέφερα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Επεσήμανα ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από τη Ζώνη Σέγκεν, έχει επιβραδύνει τη διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς κάτι που έχει επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν των νησιών μας.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο ενημερώθηκα από τον κ. Αρχηγό για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ενίσχυση πέραν των 15 ατόμων που προστέθηκαν πρόσφατα, για τη θερινή περίοδο, στην αστυνομική δύναμη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Ο κ. Αρχηγός δεσμεύτηκε να εξετάσει το ανθρώπινο δυναμικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και ανάλογα να προχωρήσει σε δεύτερη απόφαση για την ενίσχυσή της και σύμφωνα με τις δυνατότητες της ΕΛΑΣ.

Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό και τον κ. Αρχηγό για την άμεση ανταπόκριση και τη δέσμευση του κ. Αρχηγού για τη βέλτιστη αξιοποίηση της δύναμης των νησιών μας με στόχο την καλύτερη λειτουργία του αεροδρομίου.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Θεοδωρικάκος Καππάτος 25.5.22Σκούμας Καππάτος 25.5.22