Ικανοποιημένη η Διοιηκούσα επιτροπή για το «Σχέδιο Αθηνά» στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 14:03

Ικανοποιημένη η Διοιηκούσα επιτροπή για το «Σχέδιο Αθηνά» στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων είναι ικανοποιημένη από την τελική μορφή του Σχεδίου Αθηνά.

            Το σημαντικότερο αποτέλεσμα είναι ότι το Ίδρυμά μας παραμένει στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης και δεν εξαφανίζεται, όπως συνέβαινε στις αρχικές προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, αλλά αντίθετα αναβαθμίζεται και ενισχύεται μέσα από τη συνεργασία του με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο «Κοινοπραξίας» μεταξύ των Ιδρυμάτων του Ιονίου, χωρίς να θίγεται η ακαδημαϊκή και η διοικητική αυτοτέλειά τους.

            Αν αναλογισθούμε την έκταση της μείωσης και της συγχώνευσης των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών Τμημάτων, η νέα κατάσταση που προέκυψε στα Ιόνια Νησιά είναι θετική. Στην πραγματικότητα, επτά από τα οκτώ Τμήματά μας είτε διατηρούνται στο ακέραιο είτε συγχωνεύονται είτε παραμένουν σε μεταβατικό στάδιο.

            Συγκεκριμένα:

Στο Αργοστόλι παραμένει ακέραιο το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (όπως μετονομάζεται το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων), ενώ το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας παραμένει μέχρι το 2018.

Στο Ληξούρι παραμένει ακέραιο το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων, ενώ το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων παραμένει στο Ίδρυμά μας και μεταφέρεται αναβαθμισμένο στη Λευκάδα.

            Στη Ζάκυνθο, το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας μετονομάζεται σε Τμήμα Τεχνολογιών Περιβάλλοντος, το οποίο περιλαμβάνει και το Τμήμα Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

            Στη Λευκάδα, το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση & την Οικονομία ενσωματώνεται σε μία από τις τρεις κατευθύνσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών μεταφέρεται στην Άρτα.

            Τα παραπάνω πρέπει να συγκριθούν με τις πρόσφατες προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, όπου μόνο δύο Τμήματα παρέμεναν στα νησιά μας και μάλιστα διοικούμενα από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Προφανώς, η σημερινή πραγματικότητα μπορεί να βελτιωθεί στο μέλλον, κάτω από μια πιο ευνοϊκή οικονομική συγκυρία.

            Επιπλέον, η θεσμική συνεργασία του Ιδρύματός μας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενισχύει την ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και δημιουργεί νέες προοπτικές για Πανεπιστημιακά Τμήματα στα νησιά μας, όπως π.χ. ένα πανεπιστημιακό Τμήμα Επικοινωνίας στην Κεφαλλονιά.

            Αυτή η θετική εξέλιξη για το Ίδρυμά μας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ομόθυμη συμπαράσταση όλων των εκλεγμένων εκπροσώπων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Βουλευτών, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων), καθώς και της Επιτροπής Στήριξης του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, με Πρόεδρο τον κ. Γ. Αρσένη.

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 


Ο Πρόεδρος

Ναπολέων Μαραβέγιας

Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Οι Αντιπρόεδροι

Σωτήριος Σούλης

Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας

Ιωάννης Δραγώνας

Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας


Ετικέτες: