«Καμπάνες» Κοκκόλη για Άσσο: Αν δεν υπήρχαν ιδιώτες, δεν θα είχε καθαριστεί το χωριό! (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 09:11

«Καμπάνες» Κοκκόλη για Άσσο: Αν δεν υπήρχαν ιδιώτες, δεν θα είχε καθαριστεί το χωριό! (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άσσου Χρήστος Κοκκόλης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην τουριστική κίνηση του Μαΐου στην Άσσο: « Είναι ευλογία θεού που ξεκίνησε φυσιολογικά φέτος η τουριστική περίοδος. Προ κορονοιού και προ «Ιανού» αυτή την περίοδο είχαμε 85% πληρότητα στα δωμάτια, φέτος έχουμε 20%. Ακόμα ξεκινάει δειλά η κίνηση στην Άσσο, όμως νιώθουμε αισιόδοξοι ότι κάτι πάει να γίνει».

Στα προβλήματα της Άσσου: «Μετά τον «Ιανό» υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα στο νησί μας που ήταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όμως δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα. Ότι έγινε τις πρώτες μέρες , ότι άλλο έγινε το έχουμε κάνει με ιδιωτική πρωτοβουλία. Η επικίνδυνη στροφή συνεχίζει να γίνεται πιο επικίνδυνη και  μέριμνα καμία. Έχω κάνει 3 αιτήσεις για τη σήμανση του χωριού με κοινοποίηση στον Δήμο και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη για να μην υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα και δεν υπάρχει πινακίδα και βγαίνουμε να κάνουμε τους αστυνομικούς.

Προσπαθούμε μετά το «Ιανό» να αναδείξουμε το χωριό. Από διάφορα μέρη του πλανήτη και συγχωριανοί από το εξωτερικό , συγκέντρωσαν χρήματα  σε ένα λογαριασμό τις μέρες του «Ιανού» για την Άσσο Εάν δεν υπήρχε αυτός ο λογαριασμός των εθελοντών, δεν θα είχαμε καθαρίσει το χωριό μας.

Ο Δήμος Σάμης  είναι απών, μας ενημέρωσαν ότι θα στείλουν κάποιον για 6 μήνες για την καθαριότητα του χωριού και 4 μέρες τον έστειλαν αλλού. Δεν έχουνε προσωπικό, οπότε πληρώνουμε εμείς και έχουμε καθαριότητα. Όμως κάποιοι από το χωριό θεώρησαν ότι ο Πρόεδρος-εγώ, δεν κάνει καλά την δουλειά του και έφτασαν ως τον Δήμαρχο δικαίως, για να διαμαρτυρηθούν για το ότι ενώ πληρώνουν δημοτικά τέλη ο Δήμος δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις του.

Όμως από την στιγμή που αδυνατεί ο Δήμος, εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα μπορέσει. Έτσι καταλήξαμε με τον Τσάρλι  Μενεγάτο  που έχει την διαχείριση του λογαριασμού που προανέφερα για να καλύψουμε την καθαριότητα του χωριού. Αυτοί οι καλοθελητές επηρέασαν τον Μενεγάτο λέγοντας του ότι δεν καθαρίζεται το χωριό και ότι υποσχέθηκε ο Δήμαρχος ότι θα έχει το χωριό κάποιες μέρες και ώρες καθαριστή , οπότε μένουμε στη δέσμευση του Δημάρχου και στους καλοθελητές για να αναλάβουν τον καθαρισμό του χωριού. Εγώ τους το παραδίδω 21 Μαΐου πεντακάθαρο, και αυτοί θα περιμένουνε την 1η Ιουλίου που θα τους δώσει ο Δήμαρχος καθαριστή για μία ώρα την ημέρα για 5 μέρες ,για να το ξανακαθαρίσουνε. Εάν συνέχιζα αυτό που έκανα, 2 τινά θα συνέβαιναν, η θα πάθαινα αυτό που έπαθε ο αδελφός μου που πλήρωσε από την τσέπη του 12.000 ευρώ επί Παρίση, η θα μείνει απλήρωτος ο άνθρωπος που είχα για να καθαρίζει το χωριό.

Εγώ θα τους στείλω έγγραφο παραίτησης μου από την καθαριότητα του χωριού και όποιος θέλει, θα τον στέλνω σ αυτούς τους 2 κυρίους, που τους έχει διορίσει ο Δήμαρχος ως υπεύθυνους άνευ χαρτοφυλακίου. Ο Δήμαρχος τα βρήκε μαζί τους, παρά με τον Πρόεδρο που είναι αρμόδιος. Υπάρχει πρόβλημα σ αυτό το χωριό, ο ένας θέλει να διώξει την αφαλάτωση, γιατί κάνει θόρυβο, ο άλλος να διώξει τον καθαριστή γιατί λέει δεν σκουπίζει καλά,  οπότε πρέπει μάλλον να φτιάξουμε ένα ψυχιατρείο στον Σκόλοπα και να τους μαντρώσουμε μέσα για να αφήσουνε τον άλλο κόσμο να δουλέψει που το χει τόσο ανάγκη. Σκέπτομαι τις επόμενες μέρες να καλέσω τους κατοίκους και να τους ενημερώσω για όλα αυτά, για να έχουνε γνώση της κατάστασης».

Στις αποζημιώσεις του «Ιανού»: «   Όσο για τις αποζημιώσεις, ο κ. Καππάτος θεωρεί ότι τον πέταξε ο Θεός στην Κεφαλονιά. Πάει στα Υπουργεία και φωτογραφίζεται  μονάχα και έχει λύσει την αποστολή του ως βουλευτής εκλεγμένος.  Νόμιζε ότι βγήκε μόνος του και όχι ότι τον στήριξε ο κόσμος εδώ και ότι  του μαζέψαμε 1500 ψήφους εγώ κι ο αδελφός μου. Οι πελασγοί ξανάρχονται όμως. Μας εκπροσωπεί για τις αποζημιώσεις και πήρανε αυτοί που δεν τους έσπασε ένα κεραμίδι και τούτοι οι άνθρωποι έχουν γκρεμιστεί τα σπίτια τους. Τα αυτιά και τα μάταια του πρωθυπουργού είναι οι Υπουργοί και οι Βουλευτές του. Η φθορά που δημιουργείται από ανίκανους και  αναξιόπιστους συνεργάτες , καταλήγει στο κεφάλι της κυβέρνησης. Όσο για τον δρόμο, ο Τραυλός λέει ναι ,ναι, ναι, για να περάσει η θητεία του. Είπε ότι θα δώσει και τα υπόλοιπα λεφτά της πλατείας, αλλά, αμέτοχος. Τα λεφτά που πήρανε δεν τα διαχειριστήκανε και τους τα πήρανε πίσω, γιατί ήταν ανίκανοι να τα χρησιμοποιήσουνε».

Στις μελλοντικές κινήσεις του: «Ο Πρόεδρος θα σταματήσει να είναι πρόεδρος, γιατί αισθάνεται ως αρχηγός αγέλης λύκων. Μόλις περάσει το καλοκαίρι θα τους πάω την παραίτηση μου και εύχομαι να μην ξαναγίνει «Ιανός» να χρειαστεί κάποιος να μεριμνήσει. (Σ αυτό το σημείο ευχαρίστησε όσους στήριξαν την Άσσο μετά το πέρασμα του «Ιανού» ) Το χωριό μας επεκτείνεται, του χρόνου θα έχει 15 νέα καταλύματα, του χρόνου άλλα 40, μεγαλώνουν οι απαιτήσεις για το νερό , οι  περισσότεροι φτιάχνουν και πισίνες, έχουμε μία γεώτρηση που σε λίγο θα μείνει χωρίς νερό και διαμαρτύρονται για το εργοστάσιο αφαλάτωσης. Μας ήρθε το κονδύλι μαζί με της Ιθάκης και του Φισκάρδου, η Ιθάκη και το Φισκάρδο πίνουν νερό, ενώ εμείς το έχουμε ακόμα στο συρτάρι και έχουμε κάνει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και περιμένουμε να πάμε δικαστικά, γιατί ακόμα δεν έχουμε καταλήξει που θα πάει και ο χώρος που είναι προσιτός  Για την καθαριότητα ας μεριμνήσει πλέον ο Δήμαρχος. Εάν θέλουν να καταλάβουν, πρέπει να βρούμε μία σωστή λύση ,διαφορετικά ας μείνουν στο θα των πολιτικών και το θα από τα να είναι χιλιόμετρα μακριά. Εγώ είμαι οραματιστής, έχω δρομολογήσει τον φωτισμό του Κάστρου, Βιολογικό, αφαλάτωση, έχω λύσει το πρόβλημα του πάρκινγκ, εάν θεωρούν ότι κάποιος άλλος θα μπορέσει να πάρει αυτά τα κονδύλια, θα είναι ευεργέτημα για το χωριό. Εάν όμως όποιος αναλάβει είναι ανίκανος, θα χάσουμε κι αυτά τα οποία έχω πετύχει. Είμαι σε μεγάλο δίλλημα, έγινα Πρόεδρος επειδή αγαπάω το χωριό, όμως ας δείξουνε και κάποιοι την αγάπη τους σ αυτό το ταλαίπωρο και πληγωμένο μέρος, που είναι η αρχόντισσα του Ιονίου εδώ πέρα και δεν έχουν καταλάβει το προνόμιο που έχουνε. Αν δεν μπορούν να βοηθήσουν ας μην την βομβαρδίζουνε την Άσσο, έχουμε γίνει Πύργος της Βαβέλ σ αυτό το χωριό».

Ακολουθώ το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250