Tραυλός στον Cosmos 96,5: Τα Βεργώτεια θα βοηθήσουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να ξεφύγουν από άλλες καταστάσεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 11:10

Tραυλός στον Cosmos 96,5: Τα Βεργώτεια θα βοηθήσουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να ξεφύγουν από άλλες καταστάσεις

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε  ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην τελετή που έλαβε χώρα στην Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» προς τιμήν του Γιώργου Κράτσα: « Ο κ. Γιώργος Κράτσας κολύμπησε τον διάπλου από Ληξούρι Αργοστόλι κι επιστροφή  και τα έσοδα του ήρθανε στον «Υπερίωνα».  Ήτανε  μια πολύ σεμνή και όμορφη τελετή ,ήτανε πολλά παιδάκια από τα Δημοτικά Σχολεία του Ληξουρίου, τα παιδιά του «Υπερίωνα» και τα στελέχη του. Ευχαριστούμε τον κ. Κράτσα για αυτή την πρωτοβουλία που είχε πάρει και για την βοήθεια που δίνει στον «Υπερίωνα» όλα αυτά τα χρόνια. Ο Γιώργος Κράτσας είναι γιός της κ. Ρόδης Κράτσα (Περιφερειάρχου) είναι άξιος συγχαρητηρίων , κολύμπησε 5,4 χιλιόμετρα κάτι που δεν είναι τόσο απλό. Συμμετείχαν  στην εκδήλωση  και 3 πρωταθλητές  που θα λάβουν μέρος στα  «Βεργώτεια» μαζί με τον προπονητή τους, ήρθαν να τιμήσουν τα παιδιά και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Στους αθλητές στίβου που βρίσκονται στην Κεφαλονιά για τα «Βεργώτεια»: « Η βασική ομάδα του στίβου μας ,οι πιο γρήγοροι άνθρωποι της Ελλάδας άνδρες και γυναίκες είναι στο Ληξούρι , κάνουνε μια φοβερή προετοιμασία, την Πέμπτη τους είχαμε κάνει και μία περιήγηση για να δουν και τα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς, στις Καταβόθρες, Μελισάνη, Καραβόμυλο. Θεωρώ ότι έχουνε μείνει πολύ ευχαριστημένοι και ευχαριστώ και τους χορηγούς μας , τον Δήμο Ληξουρίου, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, Μοσχόπουλος Οικοδομικά Υλικά και τον κ. Στρίντζη με το «Απολλώνιο» που συνέβαλαν για να τους παρέχουμε την καλύτερη φιλοξενία που όπως οι ίδιοι λένε είχαν ποτέ».

Στα «Βεργώτεια»: « Είναι ένα Διεθνές μίτινγκ  με συμμετοχή αθλητών από 8 χώρες, ακόμα και από τις ΗΠΑ θα υπάρχει αθλήτρια. Ίσως είναι το μεγαλύτερο event που έχει γίνει ποτέ στο νησί μας. Αυτά τα «Βεργώτεια» θα είναι τα πρώτα που θα έχουν εν ενεργεία χρυσό  Ολυμπιονίκη να συμμετέχει, τον Μίλτο Τεντόγλου.  Για μας αποτελεί πρόκληση κάθε χρόνο να τα κάνουμε καλύτερα βοηθώντας  ως Περιφέρεια την διοργάνωση, που κάνει το Ίδρυμα Βεργωτή, η ΓΕΚ Κεφαλληνίας, ο Νίκος Μεταξάς, και συμβάλλουν και ο Δήμος Αργοστολίου και πολλοί άλλοι.  Είμαστε όλοι ενωμένοι σ αυτή την προσπάθεια , τα «Βεργώτεια φέτος θα συγκεντρώσουν την αφρόκρεμα του Ελληνικού αθλητισμού και πιστεύω ότι με τέτοιες εκδηλώσεις δείχνουμε την εξωστρέφεια του τόπου μας , γινόμαστε γνωστοί παντού και η καλύτερη διαφήμιση έρχεται από τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς τους. Το απόγευμα του Σαββάτου έχω την εντύπωση ότι δεν θα πέφτει καρφίτσα στο στάδιο και πιστεύω ότι θα είναι μια γιορτή του αθλητισμού, που με τόσα προβλήματα που έχουμε περάσει αυτά τα 2 χρόνια, είναι στιγμές που πρέπει  να τις χαρούμε και να προχωράμε στον πολιτισμό και στον αθλητισμό ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά. Δίνοντας πρότυπα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ξεφεύγουν από άλλες καταστάσεις, με σημαντικότερο κίνδυνο την εξάρτηση από τις ηλεκτρονικές συσκευές».

Στο μνημόνιο συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ: « Υπήρξε η πρόταση να έρχεται η ομάδα σκυταλοδρομίας να προπονείται κάθε χρόνο στην Κεφαλονιά. Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ο χρυσός μας ολυμπιονίκης ο Κώστας Κεντέρης, δήλωσε ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι ιδανική, αποτελεί πρότυπο για άλλες Περιφέρειες και είναι στη διάθεση μας για κάθε πρόταση που θα του κάνουμε μετά τις «εξετάσεις»  που δώσαμε επιτυχώς τώρα. Ατό σημαίνει ότι υπάρχει μέλλον, ότι  θέλουμε την βοήθεια όλων και όλοι μαζί να αναπτύξουμε αυτές τις γιορτές αθλητισμού  και πολιτισμού και να κάνουμε και σε άλλα αθλήματα αντίστοιχες μεγάλες εκδηλώσεις. Ήδη έχουμε υπογράψει με τον ΣΕΓΑΣ με την Περιφερειάρχη ένα μνημόνιο συνεργασίας. Μέσα από αυτό το μνημόνιο ξεκίνησε αυτή η φιλοξενία που τους κάναμε και στόχος μας είναι η καθιέρωση ενός ημιμαραθώνιου σε κάθε ένα από τα νησιά μας κάθε χρόνο που θα γίνεται διεθνής αγώνας».

Στην προσπάθεια του Παλληξουριακού: « Είναι συγκινητική η προσπάθεια του Παλληξουριακού, του ευχόμαστε καλή επιτυχία, αποτελεί μία ομάδα πρότυπο, που συγκεντρώνει τους νέους με τμήματα υποδομής, δουλεύουνε επαγγελματικά, τους συγχαίρω γι αυτό και αποτελούν παράδειγμα και για άλλες ομάδες να κάνουν τον ίδιο προγραμματισμό και να έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει η πολιτεία να βοηθάει μια ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό , η πολιτεία πρέπει να βοηθάει να έχει μια καλή υποδομή. Η περιφέρεια πρόσφατα και με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή που είχε ξεκινήσει , τελειώσαμε το βοηθητικό γήπεδο του Αγίου Αντωνίου. Έχουν ένα πολύ καλό βοηθητικό, έχουν ένα πολύ καλό γήπεδο να παίζουν, οι ομάδες πρέπει να μην χαλούν πολλά λεφτά, αλλά να δίνουν έμφαση στα τμήματα υποδομής. Το θέμα δεν είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να βγούμε στη Γ΄ Εθνική, το θέμα είναι  να έρθουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια και με όσα χρήματα έχουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Αν η ομάδα έχει τα χρήματα να προχωρήσει, καλώς να το κάνει, αν όχι, δεν πρέπει να το κάνει».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250