Ένα πολύ σπουδαίο μήνυμα στέλνει σήμερα το Αργοστόλι – «Σώσε και εσύ ένα αδέσποτο!»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 08 Μαΐου 2022 22:34

Ένα πολύ σπουδαίο μήνυμα στέλνει σήμερα το Αργοστόλι – «Σώσε και εσύ ένα αδέσποτο!»

Μια μοναδική εκδήλωση φιλοξενεί σήμερα το απόγευμα η κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Η εκπαιδευτικός, ζωοθεραπεύτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια του  Ζω.ΕΣ Κατερίνα Παπαποστόλου, μετά από την πρωτοβουλία του Δήμου Σάμης και του Δήμου Αργοστολίου, βρέθηκε στο Αργοστόλι για να μεταδώσει ένα υπέροχο μήνυμα.

Το σημαντικότερο μήνυμα από όλα. Την αγάπη και τη φροντίδα προς τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα ζωάκια. Τα αδέσποτα αντιμετωπίζουν απίστευτα σκληρές συνθήκες στο δρόμο, χωρίς τη δική τους οικογένεια. Είναι στο χέρι όλων μας να βοηθήσουμε ένα αθώο πλάσμα, μια ψυχή που δεν έχει να μας δώσει τίποτα, εκτός από αγάπη.

Για αυτό τον ιερό σκοπό αγωνίζεται η Κατερίνα Παπαποστόλου εδώ και 22 χρόνια κάνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοζωίας σε σχολεία, γράφοντας βιβλία και όχι μόνο. Για τον ίδιο ιερός σκοπό αγωνίζεται η δική μας Μαρίνα και η Τζόυς στον φιλοζωικό οργανισμό ARK στο Αργοστόλι. Για να κάνουν αυτές τις ζωές λίγο πιο όμορφες.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο σύμβουλος σε ζητήματα πολιτισμού Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο πρόεδρος του ΟργανισμούΖωόφιλων Μιχάλης Μοσχονάς, η Βάσω Λεβεντάκου από το Κόμμα για τα Ζώα, η εκπρόσωπος του Δήμου Σάμης Πένη Αντωνάτου.

Η Κατερίνα και η Μαρίνα Μασάδο μίλησαν με τη σειρά τους για το υπέροχο φιλοζωικό έργο τους.

Ο Βίκτωρας Ρουχωτάς άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας στο νησί μας την κυρία Κατερίνα Παπαποστόλου και τόνισε ιδιαίτερα ότι "σήμερα λειτούργησε για πρώτη φορά στη Κεφαλονιά φιλοζωικό εργαστήριο". Επίσης έδωσε δώρα εκ μέρους του Δήμου Αργοστολίου στην κυρία Παπαποστόλου.

Ο Μιχάλης Μοσχονάς καλωσόρισε με τη σειρά του την κα Παπαποστόλου. Ακόμη αναφέρθηκε στο πολύ δύσκολο έργο της προς τα αδέσποτα ζώα αλλά και στην ριζοσπαστική της πρωτοβουλία να διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια με σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Η Πένη Αντωνάτου έκανε λόγω για την αγάπη των παιδιών απέναντι στα ζώα και πως αυτή θα εξελιχθεί μέσα από τα εργαστήρια. Ακόμη τόνισε ότι εμείς, οι ίδιοι οι πολίτες έχουμε χρέος να γίνουμε η φωνή αυτών των πλασμάτων και να τα αγκαλιάσουμε με αγάπη. Περήφανη δήλωσε για το Δήμο Σάμης, ο οποίος διεξάγει ένα αξιέπαινο πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζωάκια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η κυρία Βάσω Λεβεντάκου, εκπρόσωπος του κόμματος για τα ζώα. Η κα Λεβεντάκου αναφέρθηκε στο φιλοζωικό οργανισμό ΖΩΕΣ και στο βιογραφικό της κα Παπαποστόλου.

Η κα Παπαποστόλου καλησπέρισε το κοινό και δήλωσε εξαιρετικά χαρούμενη που βρίσκεται στο νησί μας. Ευχαρίστησε το Δήμο Σάμης για την όμορφη πρωτοβουλία του να καλέσει τις ΖΩΕΣ στην Κεφαλονιά. Στη συνέχεια μίλησε για το κολοσσιαίο έργο της κα Μαρίνας η οποία δίνει καθημερινά τη ζωή της στα αδέσποτα ζωάκια του φιλοζωικού οργανισμού ARK. Επίσης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία μεταξύ Δήμων και ζωόφιλων πολιτών όπου είναι το Α και το Ω στην προσπάθεια για την βελτίωση ποιότητας ζωής των αδέσποτων.

Στο παιδικό εργαστήρι που υπάρχει στην πλατεία οι μικροί μας φίλοι μπορούν να ζωγραφίσουν και να μάθουν τα πάντα για τους τετράποδους αγγέλους. Ακόμη θα βρείτε έναν πάγκο από όπου μπορείτε να αγοράσετε βιβλία, μπρελόκ, λιχουδιές για τα κατοικίδιά σας και βραχιολάκια με πολύ ωραία νοήματα. Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στο καταφύγιο ARK, στα δικά μας αδέσποτα ζωάκια.

Οι πόρτες του ARK είναι πάντοτε ανοιχτές για νέους εθελοντές. Υιοθετούμε ή φροντίζουμε ένα αδέσποτο, δεν αγοράζουμε!

Δέσποινα Χαρώνη

Παρακάτω εικόνες απο την σημαντική αυτή εκδήλωση 

DSC 0001DSC 0006DSC 0009DSC 0011DSC 0012DSC 0013DSC 0016DSC 0017DSC 0018DSC 0019DSC 0020DSC 0021DSC 0022DSC 0023DSC 0024DSC 0026DSC 0027DSC 0031DSC 0033DSC 0036DSC 0039DSC 0042DSC 0046DSC 0048

DSC 0052

DSC 0054

Screenshot 300Screenshot 307Screenshot 309




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250