ΕΛΜΕΚΙ - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α'θμιας Εκπαίδευσης: Την Τετάρτη 6 Απρίλη Απεργούμε!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 20:13

ΕΛΜΕΚΙ - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α'θμιας Εκπαίδευσης: Την Τετάρτη 6 Απρίλη Απεργούμε!

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, ώρα 10.30 πμ

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!
  • Να σταματήσει η φοροληστεία στα καύσιμα, στη ΔΕΗ και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.
  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

            Το στομάχι σφίγγει, βλέποντας τα παιδιά του πολέμου να ξεσπιτώνονται, αντί να είναι στο σχολείο, να περπατάνε μόνα τους χιλιόμετρα για να γλυτώσουν από τη φρίκη, να ψάχνουν μάταια τους γονείς τους. Δύο λαοί, που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά, χύνουν ξανά το αίμα τους, εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία για τα ματωμένα κέρδη των επιχειρηματικών τους ομίλων.

            Εμείς οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, είτε αυτό της Ρωσίας, είτε αυτό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Είμαστε με τους λαούς όλου του κόσμου, με το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους, να ζουν ειρηνικά, με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι μέσα στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου ή στην καθημερινότητα ενός άλλου, ακήρυχτου πολέμου, της φτώχειας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης.

Στην απεργία στις 6 του Απρίλη να ακουστεί δυνατά η δίκη μας φωνή!

Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι. Όταν ακούμε πως λεφτά δεν υπάρχουν για να μειωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι, για να γίνουν μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, πως η μονιμοποίηση όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι ανεδαφικό αίτημα, πως δεν γίνεται να βρεθούν νέες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη κλπ., είναι πρόκληση να βρίσκονται πάνω από 5 δις € κάθε χρόνο για να πληρωθούν πολεμικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Όταν ακούμε συνέχεια πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» και άρα δεν μπορεί να στηριχτεί ουσιαστικά το σύστημα υγείας, να κατασκευαστούν-επισκευαστούν σχολεία και την ίδια ώρα 11 δις € από το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης δίνονται απλόχερα στο κεφάλαιο, τότε για τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους πρέπει να σημάνει συναγερμός.      

Η λύση είναι μία… στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία!

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

            Τώρα η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη δύναμη, για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς, ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση στο παιδαγωγικό μας έργο, για να μην περάσουν τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων, μέσα από την αντιδραστική αξιολόγηση.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στις πειθαρχικές διώξεις, στις απειλές και στην οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω του μηχανισμού των Συντονιστών Εκπαίδευσης, να αλλάξουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων τις συλλογικές τους αποφάσεις και να εφαρμόσουν την αξιολόγηση.

Κλιμακώνουμε την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλεία, τις κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των πινάκων, για μονοετή υπηρέτηση της οργανικής, για την εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων.

Ενισχύουμε τη δύναμη του αγώνα, της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με τη σημερινή βαρβαρότητα.

Εδώ βρίσκεται η πραγματική ελπίδα και η προοπτική!

Αργοστόλι, 5-4-2022

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.) ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ 
(ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ  ΚΑΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ)

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

                                       ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

                  ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

 

Στις 6 Απρίλη απεργούμε και διαδηλώνουμε, οργανώνουμε και συντονίζουμε τη δράση μας!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ 

στον πόλεμο και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν,

στη φτώχεια, στην ακρίβεια, στις ιδιωτικοποιήσεις,

στο σχολείο της αγοράς, στην αξιολόγηση και στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών,

στην καταστολή,

τον ν. Χατζηδάκη.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για την προάσπιση

 της δημόσιας και δωρεάν Υγείας /Παιδείας/Πρόνοιας,

για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριων.

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν απειλητικά σε απόσταση αναπνοής. Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία σκεπάζει τον πλανήτη και απειλεί όλους τους λαούς με νέες θυσίες, αίμα και φτώχεια.  Οι ηττημένοι θα είναι οι λαοί αυτών των περιοχών που πληρώνουν με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά, ενώ δυναμώνει η απειλή της επέκτασης του πολέμου, της επισιτιστικής κρίσης και φτωχοποίησης για όλους τους λαούς.

Να σταματήσει ο πόλεμος τώρα! Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο με τη  συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, την αποστολή όπλων, τη συμμετοχή των βάσεων στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, φέρνει τον πόλεμο πιο κοντά στην περιοχή και στερεί από τη δυνατότητα να ζήσουμε εμείς, κατασπαταλώντας τεράστιο κόστος για αυτή τη συμμετοχή.

Δεν μας πρέπει να σιωπήσουμε αμήχανοι. Αγώνας για Ψωμί, Ζωή κι Ελευθερία!

Η ακρίβεια δεν είναι τυχαία ούτε παροδική, ξεκίνησε πολύ πριν από τον πόλεμο και εντείνεται κατά τη διάρκειά του.

Μετά τα μνημόνια και την πανδημία αντιμετωπίζουμε νέα φτωχοποίηση με την έκρηξη της  ακρίβειας. Την ίδια στιγμή που οι μισθοί παραμένουν παγωμένοι, οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, στα τρόφιμα, στα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο) απογειώνονται και  οι  λογαριασμοί  του ηλεκτρικού  ρεύματος διπλασιάζονται .

 

 

 

Η οργή των εργαζόμενων μεγαλώνει και γι΄ αυτό η κυβέρνηση αυξάνει την καταστολή και με το  ν. Χατζηδάκη επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα. Με τον νόμο Χατζηδάκη, κυβέρνηση και κεφάλαιο επιδιώκουν να επεκτείνουν την ανεργία, την ελαστικοποίηση της εργασίας, την αύξηση του εργάσιμου χρόνου, τη διάλυση των δικαιωμάτων. 

Η επίθεση στο δημόσιο σχολείο συνεχίζεται!

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν την επίθεση στη Δημόσια Εκπαίδευση, με μοναδική προτεραιότητα τους να προχωρήσει το μοντέλο του επιχειρηματικού σχολείου του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, με εργαλείο την αξιολόγηση και την αντιδραστική «αυτονομία» της σχολικής μονάδας. Ένα σχολείο φτηνό, ευέλικτο, αυταρχικό, σχολείο της αγοράς, των δεξιοτήτων, της κατακερματισμένης γνώσης και πληροφορίας, της ομηρία και επισφάλειας  χιλιάδων αναπληρωτών.

Προετοιμάζουν την εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων», των εξετάσεων τύπου «PISA». 

Μεθοδεύουν την  κατηγοριοποίηση σχολείων μαθητών και εκπαιδευτικών και την ένταση των ταξικών φραγμών πάνω στα συντρίμμια που άφησε πίσω της η τηλεκπαίδευση, τα κλειστά σχολεία και η πανδημία.

Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας! Απεργούμε μαζικά, συντονιζόμαστε, συνεχίζουμε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ø Αύξηση των Δαπανών  για  την Υγεία και την  Παιδεία.  
  • Ø Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Ø Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Επαναφορά στην εργασία τους των υπό αναστολή υγειονομικών.
  • Ø Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Να ανοίξουν τώρα οι πίνακες ΕΑ και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί φέτος Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων.
  • Ø Μείωση του διδακτικού ωραρίου στους εκπαιδευτικούς – κατοχύρωση της μείωσης του ωραρίου των νηπιαγωγών. Καμιά παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Ø Όχι στο σχολείο της αγοράς – όχι στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση με την αξιολόγηση και τις εξετάσεις (PISA, τράπεζα θεμάτων) . 
  • Ø Άμεσες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος διαβίωσης και να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
  • Ø Αποκατάσταση όλων των απωλειών της περασμένης δεκαετίας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
  • Ø Μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2015 – 2017, αύξηση οδοιπορικών εξόδων και χιλιομετρικής αποζημίωσης
  • Ø Αποκατάσταση των απωλειών λόγω αύξησης του πληθωρισμού.
  • Ø Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο για ρεύμα, ενέργεια, υπηρεσίες, φτηνές για όλο το λαό.
  • Ø Όχι λεφτά για τους εξοπλισμούς.

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε να συμμετέχετε στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 6 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου στις 10:30

 

                                                       ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.

 

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                              

                                                                                                                     

      Βαρδαραμάτος Βαγγέλης                                               


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250