Δηλώσεις Καππάτου στον COSMOS 96,5 για την επίσκεψη Στυλιανίδη και για το δρόμο Πόρος-Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 13:35

Δηλώσεις Καππάτου στον COSMOS 96,5 για την επίσκεψη Στυλιανίδη και για το δρόμο Πόρος-Αργοστόλι

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος .

Ο κ. Καππάτος ευρισκόμενος στην Ιθάκη συνοδεύοντας τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, ενημέρωσε ότι ο Υπουργός με εντολή Πρωθυπουργού επισκέφθηκε την Ιθάκη με σκοπό να χαρτογραφηθούν τα δασικά προβλήματα και τα ρέματα , έτσι ώστε να γίνει ένα πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας του νησιού είτε αυτό αφορά τις πυρκαγιές η τα ρέματα. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί μετά σε όλη την Ελλάδα. Η χαρτογράφηση άρχισε να γίνεται την Παρασκευή 1η Απριλίου και μετά θα συσταθεί ομάδα από επιστήμονες του Πολυτεχνείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης για το τι επεμβάσεις πρέπει να γίνουν στην Ιθάκη.

Ενημέρωσε ότι έως τον Μάιο ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης θα επισκεφθεί και την Κεφαλονιά  την οποία έχει σε προτεραιότητα για τις επισκέψεις του λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Για τον δρόμο Πατρών –Πύργου ενημέρωσε ότι την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε την έναρξη των εργασιών , τα πρώτα 55 χιλιόμετρα  πύργου –Αχαγιάς θα ολοκληρωθούν  τέλος του 2024 και το επόμενο τμήμα έως την Πάτρα στο τέλος του 1ου εξαμήνου του 2025. Στάθηκε στα όσα αφορούν στην καθυστέρηση της κατασκευής του δρόμου, στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να μην απενταχθεί από την ΕΕ  λόγω των όσων προηγήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε αναφορά στις 4 εργολαβικές εταιρίες  που έχουν αναλάβει τμηματικά την κατασκευή του έργου με πάροχο την Ολυμπία Οδό. Επισήμανε ότι ο δρόμος αυτός είναι πολύ σημαντικός και για τα νησιά μας από την στιγμή που το σημαντικότερο λιμάνι για την Κεφαλονιά είναι η Κυλλήνη.

Ο κ. Καππάτος  ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός σε έτερο χρόνο θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά γιατί επιθυμεί  ο ίδιος να αναφερθεί  ευρισκόμενος στο νησί, στο μεγάλο έργο του δρόμου Πόρος Αργοστόλι ,οι τεχνικές μελέτες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει. Το έργο αυτό θα αναλάβει καλώς εχόντων των πραγμάτων το ίδιο το Υπουργείο Υποδομών γιατί θα πρέπει να εκτελεστεί γρήγορα.

Τέλος ενημέρωσε ότι παραδόθηκε στο ΓΝ Κεφαλονιάς η προμελέτη  για την συντήρηση του κτηρίου και των  μηχανολογικών του νοσοκομείου  δωρεά του Ιδρύματος Βεργωτή, κόστους 39.000 ευρώ, η οποία προβλέπει επισκευές και αποκαταστάσεις 11.500.000 ευρώ. Την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένες επαφές του ίδιου με τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών αλλά και το Μαξίμου για την εξεύρεση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης η από οποιοδήποτε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο για να γίνουν οι παρεμβάσεις στο νοσοκομείο.

Κλείνοντας τόνισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του είναι η επισκευή του Νοσοκομείου και στη συνέχεια το πώς θα εξευρεθεί τρόπος να παραχωρηθεί προσωρινά η χρήση του οικοπέδου  του Νοσοκομείου πλησίον της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου στον Δήμο για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες , μέχρι να βρεθούν χρήματα για την αξιοποίηση του.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250