Η Ακολουθία του Ψυχοσάββατου και των Α’ Χαιρετισμών στα Πουλάτα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 09:03

Η Ακολουθία του Ψυχοσάββατου και των Α’ Χαιρετισμών στα Πουλάτα

Παρουσία αρκετών συγχωριανών μας πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στον ιστορικό Κοιμητηριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών αλλά και του Ψυχοσάββατου.

Κατά την ακολουθία του Ψυχοσάββατου που προηγήθηκε, ο εφημέριος των Πουλάτων Πατέρας Σπυρίδωνας Φλαμιάτος, μνημόνευσε τα ονόματα των κεκοιμημένων αδελφών μας και ευλόγησε τα κόλλυβα και τα πρόσφορα που προσέφεραν οι πιστοί. Κατόπιν τελέστηκε η Ακολουθία των Χαιρετισμών, κατά την οποία ακούσθηκαν οι διδαχές της εκκλησίας μας για τον Ιησού και τον επίγειο βίο του, για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Παναγίας μας στην σωτηρία του ανθρώπου, αλλά και για την αγνότητά της.

Ο σπουδαίος εκκλησιαστικός ύμνος που ψάλλεται τμηματικά τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής και ολόκληρος την πέμπτη Παρασκευή όπου και αποκαλείται Ακάθιστος, αποδίδεται στον Άγιο Ρωμανό τον Μελωδό, έναν από τους μεγαλύτερους ελληνόγλωσσους ποιητές όλων των εποχών, και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ύμνους της εκκλησιαστικής μας παράδοσης.

Καλή Σαρακοστή σε όλους.

Πηγή: poulatakefalonias.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250