Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό για το ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 13:04

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό για το ΤΕΙ

Την Τρίτη 5/3 το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε το τελικό και αναδιαμορφωμένο σχέδιο «Αθηνά», τον κατάπτυστο Νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ο Νέος αυτός Ακαδημαϊκός Χάρτης αλλάζει στην ουσία το πρόγραμμα σπουδών αφού σαν πρώτο και κύριο στόχο έχει να προσαρμόσει την Ανώτατη Εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς με ότι αυτό συνεπάγεται. Και αυτό συνεπάγεται Παιδεία σύμφωνα με τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Ιδιωτικοποίηση δηλαδή των Ανώτατων Ιδρυμάτων και παραγωγή φτηνών σπουδαστών με ελάχιστα δικαιώματα.

Η αναδιαμόρφωση αυτή του Ακαδημαϊκού Χάρτη. Αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου αναδιαρθρώσεων όπως πολύ πρόσφατα έχουμε ζήσει στο πετσί μας με την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά με τα χαράτσια, τη φοροληστεία, την μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις, την μείωση του ταμείου ανεργίας, τις περικοπές στην Υγεία και την Πρόνοια και τόσα άλλα πολλά μέτρα που κάνουν τη ζωή μας έναν αδιάκοπο αγώνα για επιβίωση. Στόχος του σχεδίου αυτού είναι να ξεπεράσουν οι καπιταλιστές και τα μονοπώλια την κρίση τους εξασφαλίζοντας την κερδοφορία τους και φορτώνοντας τα βάρη αυτά στις πλάτες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες σε όλη την Ελλάδα, έτσι όπως και στο νησί μας, βλέπουν τους σπουδαστές σαν πελάτες και γι' αυτό εναντιώνονται στο κλείσιμο του Τ.Ε.Ι. Ενδιαφέρονται τάχα για την προστασία της τοπικής κοινωνίας. Οι σπουδαστές πρέπει να αναζητήσουν τους συμμάχους τους στο οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, αφού και οι ίδιοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παιδιά εργατικών- λαϊκών οικογενειών. Δεν μπορούν να είναι σύμμαχοι με όσους τόσα χρόνια έστρωναν το δρόμο για την αντιλαϊκή και αντεργατική λαίλαπα, ούτε και να προσμένουν χείρα βοηθείας από τους δήμιους της άρχουσας τάξης στις τοπικές κοινωνίες.

Διεκδικούμε:


 να μην πεταχτεί εκτός σπουδών κανένας φοιτητής και σπουδαστής– να ολοκληρώνει τις σπουδές του απερίσπαστος στο τμήμα που εντάχθηκε – να μην υποχρεωθεί να μετακινηθεί σε άλλη πόλη για να τελειώσει τις σπουδές.
 Καμιά απόλυση προσωπικού
 Προσλήψεις καθηγητών με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
 για Ενιαία Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.




00 inkefalonia general ad 300X250