Ζωή Μοσχονά για Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου: «Βήμα, βήμα να κάνουμε το κάτι καλύτερο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 12:44

Ζωή Μοσχονά για Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου: «Βήμα, βήμα να κάνουμε το κάτι καλύτερο»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε η Διοικήτρια του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου Ζωή Μοσχονά για θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο.

Για την λειτουργία του Νοσοκομείου και την στελέχωση του η κα Μοσχονά ανέφερε ότι "μετά το 2018 το Μαντζαβινάτειο έχει μια οριακή λειτουργία. Η πανδημία έδωσε την δυνατότητα να ενισχυθεί το νοσοκομείο με Διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό με αποτέλεσμα το Μικροβιολογικό τμήμα να λειτουργεί πιο εύρυθμα και ένας νέος μόνιμος παιδίατρος ενίσχυσε το παιδιατρικό τμήμα. Τις υπηρεσίες τους στο διασυνδεόμενο με το Νοσοκομείο Αργοστολίου Μαντζαβινάτειο προσφέρουν επίσης ένας παθολόγος, δύο φορές την εβδομάδα χειρούργος που αποσπάται από το Γ.Ν Αργοστολίου, ακτινολόγοι, Μικροβιολόγος και τρεις γιατροί γενικής ιατρικής που έχουν μετακινηθεί από το Κέντρο Υγείας Σάμης. Επίσης επίκειται πρόσληψη επικουρικού γιατρού σε μη ειδικότητα που θα ενισχύσει το Νοσοκομείο".

Δεν παρέλειψε δε να τονίσει την καλή συνεργασία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Δημήτρη Μαρτίνη, η οποία καταλήγει σε όφελος όλου του νησιού.

Το επόμενο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση-ενημέρωση αφορούσε την διαχείριση της πανδημίας από το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Η κα Μοσχονά ανέλυσε τα όσα ως υγειονομική μονάδα καλέστηκε να καλύψει μη παραβλέποντας το ότι η Κεφαλονιά κινήθηκε όσον αφορά τα κρούσματα σε χαμηλά επίπεδα. Η πιο έντονη περίοδος όπως είπε ήταν αυτή του το 3ου κύματος και αυτή τη στιγμή διενεργούνται 30 με 40 τεστ την ημέρα από τα οποία τα μισά βγαίνουν θετικά. Η συμβολή του κλιμακίου του ΕΟΔΥ χαρακτηρίστηκε από την ίδια ως πολύ σημαντική. Για την πορεία της πανδημίας ανέφερε ότι "δείχνει να είναι σε ύφεση, υπάρχει αισιοδοξία, όμως ο χρόνος θα την επιβεβαιώσει".

Για τις παρεμβάσεις στην κτιριακή υποδομή του Μαντζαβινατείου που εκκρεμούν (δωρεά Περιφέρειας Δυτικής Αττικής) η κα Μοσχονά ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μαντζαβινάτειο και που η Διοίκηση δεν έχει μεγάλη ευχέρεια να το διαχειριστεί. «Είναι ένα έργο το οποίο είναι αποκλειστικά στην Περιφέρεια , κάποια εμπλοκή προέκυψε με τον εργολάβο, η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας έγκαιρα αντελήφθη το πρόβλημα και μας προστάτεψε από περισσότερα προβλήματα, το κτήριο δεν έχει φτιαχτεί, επιβαρύνεται χρόνο με το χρόνο, από τότε που έχω αναλάβει, δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη και πέραν των 3 ενστάσεων του εργολάβου που έχουν απορριφτεί, από την Περιφέρεια δεν είχαμε κάτι νεότερο. Η κα Κράτσα έχει εκφράσει πολλές φορές την αγωνία της και την διάθεση να βοηθήσει και αυτό πιστεύω ότι θα εκδηλωθεί και έμπρακτα. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να γίνουν οι παρεμβάσεις γιατί οι φθορές επιδεινώνονται».

Κλείνοντας η κ. Μοσχονά αναφέρθηκε στην μελλοντική κατασκευή εκσυγχρονισμό του ΤΕΠ χαρακτηρίζοντας το ως πολύ σημαντικό έργο, συνεχάρη το προσωπικό του Νοσοκομείου για τη προσφορά του στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

«Βήμα Βήμα, να κάνουμε το κάτι καλύτερο. Αυτό προσπαθήσαμε και θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε για τα Νοσοκομεία μας» ήταν τα λόγια της. 

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-703952112?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250