Από ΕΔΩ ο αγώνας! Δεν πάνε στην Αθήνα οι φοιτητές - Απογοήτευση για δήμαρχο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 21:27

Από ΕΔΩ ο αγώνας! Δεν πάνε στην Αθήνα οι φοιτητές - Απογοήτευση για δήμαρχο

Οι φοιτητές δεν ικανοποιήθηκαν από την έκβαση του χθεσινού  δημοτικού συμβουλίου και αυτό ήταν εμφανές σε κάθε κουβέντα τους κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Και ναι μεν χθες το σώμα του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου, ωστόσο η απόφαση του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση να μην κάνει δεκτή την παραίτηση των συμβούλων,  δυσαρέστησε έντονα τους φοιτητές που περίμεναν από εκείνον κάτι διαφορετικό και πιο μαχητικό για να συνεχίσουν απο κοινού τον αγώνα τους. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Διαχώρισαν την θέση τους Ως εκ τούτου εμφανώς διαχώρισαν τη θέση τους από τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε να κάνει το δημοτικό συμβούλιο και μεταξύ αυτών ήταν το ταξίδι στην Αθήνα και η κινητοποίηση στη Βουλή τη Δευτέρα.

Δεν θα πάνε στην Αθήνα

Οι φοιτητές, λοιπόν, αποφάσισαν να μην πάνε στην Αθήνα και να μεταφέρουν τον αγώνα εντός έδρας! Δηλαδή να προσπαθήσουν και να φέρουν στο νησί εκπροσώπους ή ακόμα και αιρετούς από άλλα νησιά η περιοχές της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα για να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Ήταν μία εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Αγισήλαος Κονιδάρης και βρήκε της καθολικής ανταπόκρισης των φοιτητών που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση, οι οποίοι πρότειναν επίσης να προχωρήσουν και σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως "κλείσιμο" του νησιού.

Οι φοιτητές έκαναν γνωστό επίσης ότι εμμένουν στην απόφασή τους για παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου Κεφαλονιάς, ενώ τόνισαν πως πλέον θα κινηθούν μόνοι τους οργανώνοντας ένα Κίνημα Φοιτητών και Επιτροπές Αγώνα  που θα αναλάβουν και να ενημερώσουν, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν του πολίτες της Κεφαλονιάς, ώστε να γίνουν δυναμικές δράσεις στο νησί.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250