Ο Οδυσσέας Γαλιατσάτος μιλά στον COSMOS 96,5 για την ανακαίνιση του Κοινοτικού Καταστήματος Πόρου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:17

Ο Οδυσσέας Γαλιατσάτος μιλά στον COSMOS 96,5 για την ανακαίνιση του Κοινοτικού Καταστήματος Πόρου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου Οδυσέας Γαλιατσάτος για θέματα που αφορούν την Κοινότητα Πόρου.

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε αρχικά στην πλήρη ανακαίνιση του Κοινοτικού Καταστήματος του οποίου ο κυκλώνας «Ιανός» επέφερε σοβαρά προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα από τη φθορά του χρόνου. Στάθηκε στο κόστος των εργασιών ύψους 160.000 ευρώ  που κάλυψαν το 95% των αναγκών του κτηρίου και τα όσα υπολείπονται θα καλυφθούν συν τω χρόνω. Ανέλυσε τις εργασίες που έγιναν στο κτήριο και ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με τον Δήμο για να γίνουν και κάποιες παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Ενημέρωσε επίσης για την ανακαίνιση του υφιστάμενου ιατρείου μη παραλείποντας να σημειώσει ότι οι προσπάθειες για την ύπαρξη γιατρού σ αυτό δεν έχουν ακόμα καρποφορήσει και ότι αναγκάζονται οι κάτοικοι του Πόρου να μεταβαίνουν στην Σάμη ακόμα  και για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα τους .Τόνισε ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα της μη ύπαρξης αγροτικού γιατρού στον Πόρο και υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους κατοίκους.

Για την ανακαίνιση του Κοινοτικού καταστήματος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου γιατί κατάφεραν να εντάξουν το έργο σε χρηματοδότηση και ενημέρωσε ότι υπάρχουν και άλλα Δημοτικά κτήρια στον Πόρο και στα γύρω χωριά που έχουν ανάγκη από ανακαίνιση. Το παλιό τουριστικό είναι ένα από αυτά  το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα με την σκεπή και τα κουφώματα που φέρει ο προϋπολογισμός είναι 60.000 και ευχαρίστησε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Έργων κ. Μινέτο για την κατανόηση που δείχνει στα όσα του έχουν θέσει.

Οι ανάγκες είναι μεγάλες στον Πόρο σημείωσε και δε καλύπτονται όλες, όμως προσπαθούν να καλύψουν κάποιες εξ αυτών.

Ερωτηθείς για την κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Ράγια, απάντησε ότι είναι ο πρώτος που το έτρεξε και καταβάλλονται προσπάθειες και από τον Δήμο, έχει στείλει επιστολή στο ΤΑΙΠΔ σχετικά, όμως δεν έχει λάβει απάντηση. Έκφρασε  την επιθυμία πριν κλείσει αυτή η τετραετία να δει τα Ράγια  να αξιοποιούνται και ανέλυσε λεπτομερώς την ιδιοκτησιακή κατάσταση στην περιοχή και τα όσα την αφορούν .

Για τον δρόμο της Άτρου ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες  από την πλευρά τους να είναι προσβάσιμος ,όλοι υπόσχονται ότι θα γίνει ο δρόμος, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όμως δεν έχει γίνει έως σήμερα τίποτα. Ευχήθηκε να βρεθεί ο «Ειδικός Δασολόγος « γιατί ο Πόρος στηρίζεται πέραν της ανάγκης της αξιοποίησης  της περιοχής Ράγια, στο λιμάνι του, (ευχαρίστησε το Λιμενικό Ταμείο και τον Πρόεδρο του Θεόφιλο Μιχαλάτο  για την πλωτή που τοποθέτησε, για τον φωτισμό που υπολείπεται στο λιμάνι είπε ότι είναι θέμα χρόνου να τοποθετηθεί), στον Τάφο των Τζανάτων ( για τον οποίο η κ .Μενδώνη είχε πει  ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν 1η Σεπτεμβρίου του 2021 και έχουμε Φεβρουάριο του 2022 και δεν έχει γίνει τίποτα, το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι ο έφορος Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς προκήρυξε κάποιες θέσεις αρχαιολόγων για τον περιβάλλοντα  χώρο του μνημείου  στο Διαύγεια) και η Άτρος .

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250