Κ. Τσιμάρας: «Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που δεν νοσούν, δεν πάνε για δουλειά και πάνε στο πενθήμερο αυτοί που νοσούν ακόμη»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 13:06

Κ. Τσιμάρας: «Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που δεν νοσούν, δεν πάνε για δουλειά και πάνε στο πενθήμερο αυτοί που νοσούν ακόμη»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Κώστας Τσιμάρας, για την συμμετοχή  του Σωματείου στην 3ωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 1-2-2022 στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία.

Σχετικά ο κ. Τσιμάρας ανέφερε : «Τα προβλήματα επιδεινώνονται γι αυτό κι εμείς συνεχίζουμε με επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, όπως είχαμε υποσχεθεί, να αντιδρούμε σ αυτή την κατάσταση που υπάρχει. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι πολλοί συνάδελφοι πανελλαδικά νοσούν από κορονωιό και αντί να κάθονται 10 μέρες σε καραντίνα, με υπουργική εγκύκλιο τους υποχρεώνουν μετά από 5 μέρες να επιστρέφουν στη δουλειά ακόμα και με θετικό διαγνωστικό τεστ και ακόμα και με ελαφρά συμπτώματα.

Αυτό είναι εξουθενωτικό για τους ίδιους και επικίνδυνο για τους υπόλοιπους συναδέλφους και τους νοσηλευόμενους. Στην Κεφαλονιά υπήρχαν κάποιες τέτοιες περιπτώσεις το προηγούμενο διάστημα, αλλά μετά από την παρέμβαση του Σωματείου μας στην Διοίκηση του Νοσοκομείου να μην εφαρμόζεται αυτός ο κανονισμός, έχει σταματήσει πλέον να συμβαίνει.

Χρειάστηκε να κάνει άλλη μια κινητοποίηση το Σωματείο μας και παράσταση στον Διοικητή του Νοσοκομείου προκειμένου να γίνει αυτό το πράγμα, γιατί είχαμε τέτοια περιστατικά στο Νοσοκομείο που ήταν επικίνδυνο να γίνει διασπορά του Κορωνοιού. Δυστυχώς σε άλλα νοσοκομεία στην Ελλάδα συνεχίζεται το 5ημερο λόγω της έλλειψης προσωπικού και λόγω του ότι έχουν βγει σε αναστολή εργασίας πανελλαδικά 4700 υγειονομικοί που δεν είχανε κάνει το εμβόλιο και όλοι αυτοί λείπουν από το σύστημα.

Εδώ έχουμε το εξής παράδοξο, αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν και δεν νοσούν αυτή τη στιγμή να μην έρχονται για δουλειά - όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν να επιστρέψουν αρκεί να κάνουν τουλάχιστον δύο διαγνωστικά τεστ εβδομαδιαίως για να μην υπάρξει κίνδυνος - και αυτοί που νοσούν να έρχονται για δουλειά. Στην αρχή ήταν σε αναστολή εργασίας στο Νοσοκομείο μας 13 άτομα και τώρα είναι σε αναστολή 6.Το επικίνδυνο είναι ότι όπως είπε ο Υπουργός Υγείας , μετά τις 31 Μαρτίου εάν δεν εμβολιαστούν θα απολυθούν.

Εμείς όμως λέμε να μην απολυθεί κανένας, κανένας δε περισσεύει, να έρθουν για δουλειά τουλάχιστον με δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα. Δεν έχουν αντικατασταθεί όσοι είναι σε αναστολή εργασίας, ενώ είχανε πει ότι θα τους αντικαταστήσουν. Δεν έχει βγει καμία προκήρυξη μόνιμη μέχρι τώρα και γι αυτό το λόγο και μείς συνεχίζουμε λόγω της έλλειψης προσωπικού όσο χρειάζεται επαναλαμβανόμενα να κάνουμε κινητοποιήσεις όσο υπάρχουν προβλήματα στο Νοσοκομείο και στην υγεία».

Όσον αφορά την ενημέρωση που έχει το Σωματείο από την 6η ΥΠΕ και τον Διοικητή του Νοσοκομείου για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ο κ. Τσιμάρας ενημέρωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν επικοινωνία με την 6η ΥΠΕ, έστειλαν καινούριο έγγραφο με τα αιτήματα τους. τόνισε ότι είναι εις γνώση τους ότι η θέση κάθε ΥΠΕ και του Υπουργείου είναι ότι θα γίνει προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό, όμως θεωρεί ότι οι 4000 θέσεις που λένε ότι θα προκηρύξουν είναι σταγόνα στον ωκεανό. Η θέση του Σωματείου τόνισε είναι να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται με συμβάσεις εργασίας αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο. Στην Κεφαλονιά είναι περίπου 100 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-384906062?si=ab8de73a9cfa429db7c8cb120d2e63ea&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250