Η Υβόννη Αλυσανδράτου μιλά στον COSMOS 96,5 για τα δώρα αγάπης από παιδιά σε .. παιδιά!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:30

Η Υβόννη Αλυσανδράτου μιλά στον COSMOS 96,5 για τα δώρα αγάπης από παιδιά σε .. παιδιά!

H δράση συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το “Χαμόγελο του Παιδιού”, από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου στάθηκε η αφορμή για να φιλοξενηθεί στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» η διευθύντρια του σχολείου κα Υβόννη Αλυσανδράτου.

«Στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας, καθώς και της επαφής των παιδιών με τα προβλήματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα των παιδιών και αναπτύσσοντας την ικανότητα της ενσυναίσθησης των μαθητών, δηλαδή το να μπορούν να αισθάνονται τα συναισθήματα του άλλου σαν να είναι δικά τους και να μπορούν να κατανοούν την συμπεριφορά των άλλων, να μπαίνουν στην θέση τους, το σχολείο μας επέλεξε για τα Χριστούγεννα κάποιες δράσεις μιας και λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Μια από αυτές λοιπόν ήταν η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το “Χαμόγελο του Παιδιού” του Πύργου».

«Και η μεταφορική που μετέφερε τα πράγματα, αλλά και οι γονείς που βρίσκονται πίσω από τα παιδιά με την προσφορά τους επιβεβαίωσαν την δράση μας, την οποία θεωρούμε ένα δώρο αγάπης από παιδιά σε παιδιά. Η δράση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, ένα χαμόγελο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Στα πλαίσια της ενσυναίσθησης λοιπόν, προσφέραμε χαμόγελο σε παιδάκια και τα παιδιά μας ανταποκρίνονται πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι».

«Δεν είναι βέβαια η μοναδική δράση, απλώς αυτή την κοινοποιήσαμε. Δίνοντας 2 ευρώ το κάθε παιδί, αγοράσαμε το “αστέρι της ευχής” και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στην εκπλήρωση μιας ευχής ενός τετράχρονου παιδιού με νεοπλασματική νόσο. Το όνειρό του είναι να φτιάξει ένα παιδικό δωμάτιο. Επίσης, ζωγραφίσαμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες και βάλαμε τις καλύτερες ευχές που θα μπορούσαμε, για να τις στείλουμε στα παιδο- ογκολογικά  Νοσοκομεία και να δώσουμε χαρά στα παιδιά που βρίσκονται εκεί, αντί να βρίσκονται σπίτι τους. Δίνουμε αγάπη. Αυτές οι δράσεις, γίνονται βίωμα στα παιδιά».

«Ένα δώρο αγάπης δέχτηκε και το σχολείο μας από τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς. Μας δώρισαν 5 διαδραστικούς προβολείς. Ένα σημαντικό εργαλείο για εμάς, καθώς η διαδικασία της μάθησης με νέα τεχνολογικά μέσα, αυξάνει τα κίνητρα εμπλοκής των μαθητών μας και δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές να δώσουν την κατάλληλη προσοχή. Είμαι πολύ υπερήφανη για τα παιδιά. Όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, προσπαθεί, πέρα από τις βασικές γνώσεις να καλλιεργήσει δεξιότητες και ικανότητες στα παιδιά που θα τα βοηθήσουν σε όλη τους τη ζωή.




00 inkefalonia general ad 300X250