Μέσα στον μήνα η ψηφιακή ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 12:33

Μέσα στον μήνα η ψηφιακή ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 θα τεθεί σε λειτουργία ένας ηλεκτρονικός «οδηγός» για τους πολίτες, το Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών του Δημοσίου, μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν εξαρχής τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη διεκπεραίωση της εκάστοτε υπόθεσης με το Δημόσιο και τον φορέα που πρέπει να απευθυνθούν, βάζοντας τέλος στις «παρερμηνείες» που μπορεί να συναντήσουν μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών, αλλά και στην ταλαιπωρία τους.

Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές βεβαιώσεις εγγράφων και ιδιωτικών συμφωνητικών, ο κ. Γεωργαντάς επισημαίνει ότι μέσα σε λίγες μόλις ημέρες ξεπέρασαν τις 21.500 και 700 αντίστοιχα.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κάνει εκτενή αναφορά στην ψηφιοποίηση των ΚΕΠ αποκαλύπτοντας ότι άμεσα θα αλλάξουν λογότυπο και η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί ώστε να παρέχει περισσότερες δυνατότητες στους πολίτες.

Στο μέτωπο της πανδημίας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του testing και στη λήψη αυστηρότερων μέτρων ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το lockdown δεν βρίσκεται ως όπλο στην κυβερνητική «φαρέτρα».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ