Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Λευτέρης Κρητικός: «Ο ψηφοφόρος έχει την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ έξι άξιων υποψηφίων – Σημαντικό η μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 17:34

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Λευτέρης Κρητικός: «Ο ψηφοφόρος έχει την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ έξι άξιων υποψηφίων – Σημαντικό η μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες»

Στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 και την εκπομπή "Μέρα Μεσημέρι" με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, Λεύτερης Κρητικός, όσον αφορά στην εκλογή προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά για την εκλογική διαδικασία τόνισε τα εξής:

«Τα εκλογικά κέντρα που έχουν οριστεί για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη είναι, για το Δήμο Αργοστολίου το Επιμελητήριο και στην Δ.Ε. Ελειού – Πρόννων το Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο Σκάλας. Για το Δήμο Ληξουρίου το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Για το Δήμο Σάμης η Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντί του Δημοτικού Σχολείου που είχε επιλεγεί αρχικά, ενώ για το Δήμο Ιθάκης το Κ.Α.Π.Η.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ. και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο και είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος, και επιπλέον όσοι, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλη ή φίλοι του Κινήματος. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί του ή ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης.

Προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες οργάνωσης και υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν το ποσό των 3 ευρώ, μόνο κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών».

Ο Λευτέρης Κρητικός ξεκαθάρισε επίσης πως: «Αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών. Είναι μία ανοικτή διαδικασία, όπως θα έπρεπε να είναι προκειμένου να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή».

Στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφήσει γύρω στα 700 άτομα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Στην παρούσα συγκυρία θα ξεπεράσουμε τα 1000 άτομα που θα ψηφίσουν και λόγω των αρκετών υποψηφίων και λόγω της υποψηφιότητας του Παύλου Γερουλάνου, αναμένεται και στο Ληξούρι μία μεγαλύτερη συμμετοχή».  

  • Για την προεκλογική περίοδο

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε και επισκέψεις πολιτικών στελεχών στην Κεφαλονιά. Είχαμε την δυνατότητα μετά από καιρό να έχουμε πολιτικές συγκεντρώσεις, ακούσαμε πολιτική και μιλήσαμε και εμείς πολιτικά. Και όσοι παρακολούθησαν το ντιμπέιτ, θα αντιλήφθηκαν ένα υψηλό επίπεδο μεταξύ των υποψηφίων και εικόνα ενότητας που έβγαλαν μεταξύ τους. Το τελευταίο διάστημα ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ανεξαρτήτου εκλογικής πεποίθησης, ασχολείται με το τι θα γίνει στο Κίνημα Αλλαγής. Ο ψηφοφόρος έχει την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ έξι άξιων υποψηφίων».

  • Για το πόσο κομβική είναι αυτή η εκλογική διαδικασία για την παράταξή του

«Είναι πολύ σημαντική. Το τελευταίο διάστημα το Κίνημα Αλλαγής δημοσκοπικά έχει μεγαλώσει τα ποσοστά του, που σημαίνει ότι ο κόσμος και το ακούει και είναι έτοιμος να το υπερψηφίσει. Και σίγουρα πάνω σε αυτό είναι πολύ σημαντικό και ποιος θα ηγείται της προσπάθειας αυτής. Βλέπουμε και η Νέα Δημοκρατία έχει μία φθορά και ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται εξαιρετικά να αντιπολιτευθεί και αυτό θα του επιφέρει εκλογικό κόστος.

Είναι σημαντικό να έχουν μεγάλη συμμετοχή για να δείξει ότι το εγχείρημα αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε έναν στενό κομματικό μηχανισμό, αλλά θα έχει και έναν κοινωνικό αντίκτυπο. Με μεγάλη συμμετοχή θα δείξει ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα ζωντανό κίνημα στην κοινωνία. Γι’ αυτό λέω και εγώ ελάτε να ψηφίσατε.

Την 13η Δεκεμβρίου το Κίνημα Αλλαγής να προχωρήσει ενωμένο και να στηρίξουμε όλοι τον πρόεδρο που θα εκλεγεί».

Ακούστε παρακάτω το ολόκληρο το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/kritikos-ekloges-kinal-892?si=1f56fc777bd54b549d430592c78d9084}




00 inkefalonia general ad 300X250