Τσατραφύλλιας στον COSMOS 96,5 : Έντονα φαινόμενα στην Κεφαλονιά τις επόμενες μέρες – Φόβοι για πλημμύρες

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:42

Τσατραφύλλιας στον COSMOS 96,5 : Έντονα φαινόμενα στην Κεφαλονιά τις επόμενες μέρες – Φόβοι για πλημμύρες

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και ενημέρωσε για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες στο νησί μας.

«Αν προσέξουμε δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Αυτές οι αλλεπάλληλες διαταραχές θα επηρεάσουν από σήμερα την Δυτική Ελλάδα και την Κεφαλονιά με μεγάλα ύψη βροχής , το καταλάβαμε κιόλας από το πρωί που έπεσε μεγάλος όγκος νερού. Περιμένουμε και άλλες βροχές, όχι όμως της ίδιας έντασης, γιατί από το μεσημέρι ανοίγει ο καιρός».

«Από αύριο έχουμε νέο κύμα, το οποίο θα επηρεάσει το νησί με τα ίδια χαρακτηριστικά. Βέβαια, αυτό το κύμα το περιμένουμε τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου. Αυτό που είναι ανησυχητικό, είναι ότι τα κύματα αυτά της κακοκαιρίας έχουν διάρκεια μέχρι την Τρίτη και το νησί θα δεχτεί μεγάλα ύψη βροχής και τα εδάφη θα είναι κορεσμένα και ότι παραπάνω νερό πέσει θα δημιουργήσει πλημμυρικά  φαινόμενα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

«Σήμερα το πρωί είχαμε ανέμους 9 μποφόρ, ωστόσο τώρα είμαστε καλά και δεν παρατηρούνται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Ούτε αύριο θα υπάρξει πρόβλημα, γιατί οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Θερμοκρασιακά, θα είναι μαλακός ο καιρός με 18-19 βαθμούς κελσίου. Το μεγάλο πρόβλημα στο νησί θα είναι το νερό, το οποίο ήταν έντονο και θα έχουμε και τις επόμενες μέρες και υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσουν προβλήματα».




00 inkefalonia general ad 300X250