Δ. Δημουλιός - Φ. Φωή: "Ενθαρρύνουμε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες που υφίστανται έμφυλη βία ή και πολλαπλές διακρίσεις να σπάσουν τη σιωπή τους"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 09:45

Δ. Δημουλιός - Φ. Φωή: "Ενθαρρύνουμε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες που υφίστανται έμφυλη βία ή και πολλαπλές διακρίσεις να σπάσουν τη σιωπή τους"

Στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2  «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησαν ο προϊστάμενος των Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αργοστολίου Δημήτρης Δημουλιός, καθώς και η Φωτεινή Φωή, κοινωνική λειτουργός, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς.

Αφορμή για την συνέντευξη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, που γιορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου.

Τόσο ο κ. Δημουλιός, όσο και η κα Φωή, αναφέρθηκαν στις σημαντικές δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κεφαλονιάς.

Άλλωστε, με το μήνυμα «δεν είσαι (η) μόνη – δεν είσαι μόνη» ενθαρρύνονται όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες που υφίστανται έμφυλη βία ή και πολλαπλές διακρίσεις να σπάσουν τη σιωπή τους και να απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς, ώστε να λάβουν δωρεάν και εχέμυθα τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του.

Συγκεκριμένα όπως τονίστηκε για το μήνα Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν:

Μετάδοση από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του σποτ του Συμβουλευτικού Κέντρου, το οποίο δίνει έμφαση στην έκταση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Η ραδιοφωνική παραγωγός Αφροδίτη Σημίτη μας δανείζει την φωνή της και το spot αποτελεί κάλεσμα για όλες τις γυναίκες, που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας ή/και πολλαπλές διακρίσεις.

Εκστρατεία ενημέρωσης «Δεν είσαι η μόνη, Δεν είσαι μόνη» με τη δημιουργία αφισών/banners, που προβάλλουν μηνύματα σχετικά με το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών και έχουν αναρτηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης του Αργοστολίου. Παράλληλα αφίσες με πολλαπλά μηνύματα σχετιζόμενα με την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών βρίσκονται σε φαρμακεία και εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» χθες και σήμερα με χρώμα πορτοκαλί, το οποίο είναι το επίσημο χρώμα της διεθνούς ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Παράλληλα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών από τις 10:00 έως τις 13:00 στο Λιθόστρωτο, πλησίον  του Δικαστικού Μεγάρου. Θα περιλαμβάνει διανομή ενημερωτικού εντύπου και ενημέρωση των πολιτών για θέματα έμφυλης βίας αλλά και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του κέντρου.

Παρακάτω τα όσα είπαν

{https://soundcloud.com/user-46829938/symvouleftiko-kentro-gynaikwn-892?si=192a9a8f880a4f14957659ae2a89c9fa}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ