Η Σ. Μαροπούλου στον COSMOS 96,5 - Τι λέει για την κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού στον ΥΠΕΡΙΩΝ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:52

Η Σ. Μαροπούλου στον COSMOS 96,5 - Τι λέει για την κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού στον ΥΠΕΡΙΩΝ

 
Η κα Σοφία Μαροπούλου πρόεδρος του Κ.Δ.Η.Φ. Υπερίων, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» , για να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή δια ζώσης λειτουργίας του Κέντρου. Η κα Μαροπούλου έκανε και μια τοποθέτηση, σχετικά με τον εμβολιασμό, τον καρκίνο του μαστού και την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.
 
«Θα ήθελα να πω, ότι οι βασικές ουσίες του εμβολίου για τον κορωνοϊό, θα περάσουν και στο εμβόλιο για τον καρκίνο. Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να φοβάται τα εμβόλια, γιατί μόνο έτσι θα γλυτώσουμε από την περιπέτεια του καρκίνου. Και εγώ πριν από 24 χρόνια έζησα τον καρκίνο του μαστού και συνέχισα γενναία την ζωή μου, γιατί έτσι έπρεπε να κάνω. Πρέπει να σεβόμαστε την επιστήμη και πρέπει να την ακολουθούμε και θα βγούμε νικητές από όλα αυτά που έχουν να κάνουν με αρρώστιες.  Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα, καθώς όλος ο κόσμος αποχαιρετά την Φώφη και γονάτισε μπροστά της όλο ο πολιτικός κόσμος και όλος ο κόσμος αναγνώρισε την γενναιότητά της να αντιμετωπίσει τον καρκίνο».
 
«Την προηγούμενη Παρασκευή ενημερωθήκαμε από την οικογένεια ωφελούμενου, ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Αμέσως κάναμε rapid tests και βρήκαμε 3 περιπτώσεις παιδιών να είναι θετικά. Εμείς έτσι κι αλλιώς κάνουμε τεστ 2 φορές της εβδομάδα και είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Επίσης, στην είσοδο υπάρχει νοσηλεύτρια που υποβάλλει τους επισκέπτες σε rapid test για να μπορέσουν να μπουν στην δομή».
«Όπως καταλαβαίνει κάποιος, η δομή μας δεν είναι μια δομή κλειστή και τα παιδιά δεν βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο μέσα. Από το μεσημέρι και μετά  είτε είναι σπίτι τους είτε στην βόλτα τους και προφανώς κάποιος κόλλησε. Από τα 3 που είχαν βγει θετικά αμέσως κάναμε μοριακά τεστ και εκεί τα 2 βγήκαν θετικά. Συνολικά από τους 45 (ωφελούμενους και εργαζόμενους) έχουμε 3 κρούσματα, εκ των οποίων οι 2 είναι παντελώς ασυμπτωματικοί. Ο ένας έχει δέκατα και συνάχι».
 
«Εγώ λοιπόν, αν και υπάρχουν οδηγίες του ΕΟΔΥ που λένε ότι μπορεί να συνεχίσει η λειτουργία της δομής και οι εργαζόμενοι την εργασία τους (κάνοντας τεστ κάθε 2 μέρες), δεν το ακολουθώ αυτό, γιατί είναι δύσκολες οι καταστάσεις σε εμάς. Ανέστειλα την λειτουργία της δομής για μια εβδομάδα, αλλά οι εργαζόμενοι έμειναν στην θέση τους, μοιρασμένοι στα κτίρια μας. Έχουμε επικοινωνία με όλες τις οικογένειες και όπου παραστεί ανάγκη προσφέρουμε φροντίδα».
 
«Υπάρχει γκρίνια, αλλά δεν βάζουμε ποτέ στο μικροσκόπιο τι κάνουμε εμείς για να προφυλαχτούμε από τον κορωνοϊό. Ο κόσμος κυκλοφορεί χωρίς μάσκες και εμείς στην δομή συνεχώς απολυμαίνουμε. Ευτυχώς τα παιδιά είναι προφυλαγμένα μέσα στην δομή, αλλά εκτός οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Πάντως οι οικογένειες - των ωφελούμενων που είναι επιβεβαιωμένα θετικοί - είναι αρνητικοί. Επικοινωνούμε κάθε μέρα με τις οικογένειες».
 
«Έχουμε όμως την μουρμούρα στο Ληξούρι. Μη δούμε τον γονέα του ωφελούμενου να κυκλοφορεί έξω… Να τρέξουμε ή ακόμα και να στείλουμε το περιπολικό… Το περιπολικό ερχόταν επειδή ένας πολίτης είχε κάνει καταγγελία. Και πιστέψτε με συμβαίνουν αυτά, γι΄ αυτό αναγκάστηκα να βγάλω και δελτίο τύπου για να τα εξηγήσω. Θα έπρεπε όλοι οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται το ίδιο. Πίστευα πως με την λειτουργία του Υπερίωνα, θα υπήρχε διαφορά, αναφορικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας. Υπάρχουν οικογένειες που τις συνοδεύουμε εμείς για τα τεστ τους, γιατί υπάρχει φόβος. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και όχι για να δημιουργήσουμε σοβαρότερο πρόβλημα στην τοπική μας κοινωνία».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250