Αργοστόλι: Δράση ενημέρωσης κατά του καρκίνου του Μαστού! (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 21:30

Αργοστόλι: Δράση ενημέρωσης κατά του καρκίνου του Μαστού! (εικόνες/video)

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του Μαστού.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου σε συνεργασία με τις δομές της (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΕΠ Υγείας), συνεχίζοντας τις δράσεις τους, βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και απαντώντας σε συχνά ερωτήματα για τον καρκίνο του μαστού.

Αύριο Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 5.30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί διοργανώνουν συμβολική περιπατητική διαδρομή. Ως σημείο συνάντησης ορίζεται η πλατεία Καμπάνας και ως σημείο τερματισμού η Π. Βαλλιάνου (μπροστά από την Περιφέρεια).

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου και μουσική εκδήλωση από τον καλλιτέχνη Στέλιο Μαγαλιό. Άλλωστε, η 25η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Εκεί βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Γιώργος Τσιλιμιδός.

Στο κιόσκι βρέθηκε σήμερα και ο σύμβουλος δημάρχου σε θέματα πολιτισμού και επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο οποίος στηρίζει αυτή την προσπάθεια. 

Απόψε και αύριο το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου θα φωταγωγηθεί ροζ, τιμώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Γιώργος Χαλαβαζής.

Παρακάτω, όσα είπαν για τις δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αργοστολίου, ο Προϊστάμενος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αργοστολίου, Δημήτρης Δημουλιός και η κοινωνική λειτουργός, Φωτεινή Φωή.

 

 

IMG 20211024 125905

IMG 20211024 130352

vic