Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, επικίνδυνος μήνας ο Νοέμβριος» (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 09:51

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, επικίνδυνος μήνας ο Νοέμβριος» (βίντεο)

Η εβδομάδα ξεκινάει με σχετικά καλές συνθήκες αλλά έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και την πρόγνωση του καιρού.

Μπορεί η εβδομάδα να ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες ωστόσο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά με βάση τα προγνωστικά μοντέλα ότι προς το τέλος της θα υπάρξει νέο κύμα κακοκαιρίας για το οποίο, όπως είπε, «θα πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα».

Αν και τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός στην Ελλάδα θα είναι ήπιος καθώς θα επηρεαστεί από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων προς τα Βαλκάνια με τις χαμηλές προς την περιοχή της Κύπρου ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός θα αλλάξει από την Παρασκευή οπότε η Ελλάδα θα επηρεαστεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά από βαρομετρικά χαμηλά που τώρα βρίσκονται στη δυτική Ευρώπη.

«Από Παρασκευή και από το Ιόνιο και προς το Αιγαίο θα έχουμε φαινόμενα που θα απασχολήσουν το σαββατοκύριακο τις περισσότερες περιοχές για τα οποία θα πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ στον Νοέμβριο για τον οποίο είπε ότι «είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας στατιστικά με ακραία φαινόμενα και μεγάλα ύψη βροχής και αυτό οφείλεται στο ότι οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη συναντούν τις θερμές υδάτινες επιφάνειες της Μεσογείου».


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250