Χάιδω Νικολετάτου: "Aκόμα και στις μέρες μας υπάρχει μεγάλη δυσπιστία γύρω από τις δωρεές"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 12:23

Χάιδω Νικολετάτου: "Aκόμα και στις μέρες μας υπάρχει μεγάλη δυσπιστία γύρω από τις δωρεές"

Με αφορμή την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, η Πρόεδρος των Μεσοβουνίων Χάιδω Νικολετάτου φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για τους ευεργέτες της περιοχής και το μεγάλο έργο τους.

Αναφέρθηκε σε όλους αυτούς που θέλησαν να βοηθήσουν τον τόπο τους δίνοντας ότι μπορούσαν, προκειμένου να καλυτερεύσει η ζωή των κατοίκων. Μίλησε για τον Ευάγγελο Ραυτόπουλο ο οποίος  κληροδότησε στην κοινότητα Μεσοβουνίων οικόπεδο εντός οικισμού 7.500 τ.μ και 7.500 λίρες Αγγλίας για την κατασκευή Δημοτικού Σχολείου αλλά και για τα τέκνα αυτού που δώρισαν προς την Κοινότητα  εδαφική έκταση στη θέση Μέτωπα για την κατασκευή 3 ομβροδεξαμενών χωρητικότητας 2.400 κυβικών. Παράλληλα αναφέρθηκε και στους:  Παναγή  Αντύπα Κοτοπούλη ο οποίος παραχώρησε εδαφικές εκτάσεις και Ιωάννη Δενδρινό που δώρισε στην κοινότητα το πατρικό του σπίτι.

Η κα Νικολετάτου εξέφρασε και την πικρία της, που ενώ οι ευεργέτες του νησιού μας είναι πάρα πολλοί, δεν υπήρξαν δημοσιεύσεις που να αναφέρονται στις ευεργεσίες τους και σημείωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας κατάλογος, όπου να αναφέρονται τα ονόματα όλων των ανθρώπων που ευεργέτησαν με οποιονδήποτε τρόπο το τόπο τους.

Η πρόεδρος μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο γινόταν μια δωρεά τα παλαιότερα χρόνια αλλά και την καχυποψία και δυσαρέσκεια που υπάρχει στις μέρες μας τονίζοντας: «Υπάρχουν πολλοί, ακόμα και στις μέρες μας οι οποίοι θέλουν να κάνουν μια δωρεά αλλά είναι δύσπιστοι. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα και κάποιες προϋποθέσεις για να είναι πιο εύκολο να γίνει μια δωρεά».




00 inkefalonia general ad 300X250