Γερ. Κοκκόσης (Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης): «Είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 14:52

Γερ. Κοκκόσης (Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης): «Είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2fm με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου μίλησε ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Κοκκόσης για την κατάσταση που υφίσταται στο νομό μας μετά από δύομιση πλήρης εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων.

Συνοπτικά ο κ.Κοκκόσης ανέφερε:

“Η Πρωτοβάθμια δεν παρπατάει σε στράτα εφησυχασμού, είμαστε σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα.

Η εικόνα των σχολείων μας είναι πάρα πολύ καλή, είχαμε ελάχιστα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα σε βοηθητικό προσωπικό ενός νηπιαγωγείου και σε 3 μαθητές 2 στο Αργοστόλι και 1 στο Ληξούρι στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας.

Αυτή την εβδομάδα δεν μας έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα.

Σε σχέση με το παρελθόν υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι, οι γονείς ,οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας συγκλίνουν στην τήρηση των κανόνων και βέβαια είναι σε λειτουργία και τα προηγούμενα μέτρα που αναφέρονταν στις αποστάσεις, στη χρήση της μάσκας, στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, στον αερισμό των αιθουσών.

Είναι σε πλήρη ετοιμότητα οι σχολικές μας μονάδες με πολύ προσεκτική τήρηση των απαιτούμενων μέτρων.

Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, να είναι υγιείς οι μικροί μας μαθητές και βεβαίως οι οικογένειες τους, να στεφθεί ο αγώνας μας με επιτυχία και να κρατήσουμε την δια ζώσης διδασκαλία στις σχολικές μας μονάδες.”

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό στο νομό μας ο κ Κοκκόσης υπενθύμισε ότι προσελήφθησαν πανελλαδικά 10.700 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 27.500 αναπληρωτές και πρόσφατα στην 2η φάση προσλήψεων η Πρωτοβάθμια Κεφαλονιάς μπόρεσε να καλύψει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες της σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για τα κενά που ενδέχεται να δημιουργηθούν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια στην Ειδική Αγωγή, όμως κάποιες δυσκολίες υπάρχουν στους σχολικούς νοσηλευτές για παιδιά που χρήζουν υποστήριξης όμως είναι ένα πανελλαδικό φαινόμενο.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν αρνητές της χρήσης μάσκας και των διαδικασιών που επιβάλλεται να ακολουθούν οι μαθητές, απάντησε:

“Η κοινωνία των νησιών μας με πρωτεργάτες τους εκπαιδευτικούς απο την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχει δείξει υψηλό αίσθημα ευσυνειδησίας Δόξα τω Θεώ οποιοδήποτε πρόβλημα υπήρχε αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και η όλη προσπάθεια να σταθούν η παιδεία μας και η κοινωνία μας όρθιες ,οφείλεται και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Σε φαινόμενα όπως αυτά που λαμβάνουν χώρα στην υπόλοιπη Ελλάδα θα υπάρχει μηδενική ανοχή απο πλευράς δικής μας ούτως η άλλως.

Φανταστείτε εκπαιδευτικοί νεοδιόριστοι η αναπληρωτές με τεράστια προυπηρεσία 12 χρόνων έχοντας γυρίσει όλες τις εσχατιές της πατρίδας μας προσφέροντας την παιδεία στους μικρούς μαθητές ,να δυσκολεύονται να μπουν στο σχολείο, να απειλούνται, να εκφοβίζονται ,να επικαλούνται κάποιοι τον εισαγγελέα.

Απο την πρώτη στιγμή είχα δώσει εγκύκλιο στους εκπαιδευτικούς μας με σαφέστατες οδηγίες και βεβαίως ακολούθησαν μετά και οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και οι παραβάσεις του κ.Θεοδωρικάκου.

Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους και σε καμία περίπτωση ας μην εργαλειοποιούνται οι μικροί μαθητές για οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Όπως όλοι οι γονείς αγωνίζονται και σέβομαι τον αγώνα του κάθε εργαζόμενου, έτσι εργαζόμενοι είναι και οι εκπαιδευτικοί μας. Πάνω απο 200 άτομα έχουν έρθει από τις εσχατιές της Ελλάδας για να βοηθήσουν και τα παιδιά μας να μάθουν.

Δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στην Κεφαλονιά μας, ένα μεγάλο μπράβο στην τοπική κοινωνία, στους γονείς και στους μαθητές.

Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, μηδενική ανοχή και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.”

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/kokkosis-29-9-2021?si=fe1737e2b3af4da9a2e311c437a8e16b}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250