Ο Μιχάλης Βασιλάτος για τις αιτήσεις αποζημίωσης από τον Ιανό μέσω λογιστικών γραφείων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 12:59

Ο Μιχάλης Βασιλάτος για τις αιτήσεις αποζημίωσης από τον Ιανό μέσω λογιστικών γραφείων

Στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα” στον Cosmos 96,5 και στον Δημήτρη Αλοίζο,μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης Μιχάλης Βασιλάτος για τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών,τις δυνατότητες ρυθμίσεων προς την εφορία και τις αποζημιώσεις του “ΙΑΝΟΥ”

Συνοπτικά ο κ.Βασιλάτος ανέφερε ότι οι πολίτες αυτή  την περίοδο  έχουν την υποχρέωση των δόσεων εισοδήματος απο τις φορολογικές δηλώσεις, και τον ΕΝΦΙΑ.

Όσον αφορά τις  δυνατότητες ρυθμίσεων για οφειλές  προς την Εφορία ο κάθε οφειλέτης  με τον λογιστή του και ανάλογα με τα ποσά που οφείλει μπορεί να προχωρήσει σ αυτό που τον εξυπηρετεί.

Σημείωσε δε, ότι η  πρόβλεψη είναι ότι θα πάμε σε ένα βατό και ήρεμο εξάμηνο για τους πολίτες.

Όσον αφορά τις αποζημειώσεις”ΙΑΝΟΥ” που οι ωφελούμενοι είχαν αιτήσει μέσω των λογιστών τους,ο κ.Βασιλάτος ανέφερε ότι επεστράφησαν δηλώσεις που κατά το πλείστον ήθελαν κάποια διόρθωση η διευκρίνηση και αφού έγιναν οι διορθώσεις επαναπροωθήθηκαν.

Αν δεν έχουν ειδοποιηθεί κάποιοι αιτούντες, δεν έχει να κάνει όπως είπε με την ορθότητα της δήλωσης ,αλλά με την διάθεση των χρημάτων.

Στην ερώτηση εάν σημειώθηκαν λάθη απο κάποιους λογιστές,απάντησε ότι όλα είναι πιθανά αν και δεν έγιναν οι αιτήσεις μόνο μέσω των λογιστών, όμως η διάθεση για διορθώσεις υπήρχε και απο την πλευρά του Δημοσίου.

“Κάποιοι ανησυχούν γιατί οι δηλώσεις τους επεξεργάζονται ακόμη,όμως δεν σημαίνει αυτό ότι οι δηλώσεις τους είναι λάθος. Είναι καθαρά θέμα χρόνου για να εξευρεθούν τα χρήματα, αυτή είναι η εκτίμηση που έχω αποκομίσει.” δήλωσε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250