Items filtered by date: Δεκέμβριος 2013
Τα Κουντουράτα στο Facebook
Σελίδα στο Facebook δημιούργησαν κάτοικοι του χωριού Κουντουράτα στην Πεσσάδα με στόχο το μικρό, όμορφο χωριό της Λειβαθούς να γίνει ευρύτερα γνωστό σε όλο τον κόσμο.
Η σελίδα βρίσκεται εδώ, όπου μπορείτε να κάνετε like!
Ευχαριστούμε πολύ την αναγνώστρια μας Κάκια Παπαχρήστου, η οποία είναι και διαχειρίστρια της σελίδας για την ενημέρωση.
Μεγάλη επιτυχία στο αποκριάτικο γλέντι του Α.Ο. Φωκάτων
Μεγάλη επιτυχία είχε ο χθεσινοβραδινός αποκριάτικος χορός του Α.Ο. Φωκάτων, ο οποίος έλαβε χώρα στην κατάμεστη από κόσμο ταβέρνα του «Κούτουπα» στα Σβωρωνάτα.
Για άλλη μία φορά, ο αεικίνητος και πολύ αγαπητός πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Φωκάς, κατάφερε να διοργανώσει μια εκδήλωση με πολύ κέφι και φυσικά πολύ κόσμο.
Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιάννης Παπαδάτος
Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν τα χορευτικά της ομάδας την επιμέλεια των οποίων είχαν οι δασκάλες Μαρία Αυγουστάτου και Ρούλα Βώρου .
Τελικά αποτελέσματα συμμετοχών στο καρναβάλι του Αργοστολίου
Δείτε από εδώ τα τελικά αποτελέσματα των συμμετοχών ανά κατηγορία στο Αργοστολιώτικο καρναβάλι.
«Βαποράκια» με παραισθησιογόνα στο καρναβάλι του Ρεθύμνου
Παραισθησιογόνες ουσίες επιχείρησαν να διακινήσουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Ρεθύμνου Dj ... βαποράκια. Πρόκειται για ομάδα τεσσάρων ατόμων, δύο άντρες ηλικίας 22 και 29 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 31 και 24 ετών, που συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.
H καρναβαλική παρέλαση στην Ιθάκη
Η Καρναβαλική παρέλαση στην Ιθάκη μέσα απο τον φωτογραφικό φακό του Μάκη Ράπτη
Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες
Μους ταραμά ... Η ταραμοσαλάτα αλλιώς!
ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ :
100 γρ. λευκός ταραμάς
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
350 ml καλό σπορέλαιο
50 ml απαλό ελαιόλαδο
100-120 ml μεταλικό νερό
Πιπέρι λευκό
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
3-4 κ.σ. χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζετε σε μπλέντερ τον ταραμά με όλα τα υλικά εκτος απο τον άνηθο, και χτυπάτε μεχρι να δέσει ο ταραμάς. Στο τέλος, βάζετε μέσα και τον άνηθο και ανακατεύετε.
Το μείγμα γίνεται πολύ σφιχτό και ρίχνετε παγωμένο νερό και συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι να γίνει μια απαλή αλοιφή.
Προσθέστε λίγο άσπρο πιπέρι για να τον κάνετε πιο πικάντικο.
Τον βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σερβίρετε πάνω σε βραστές πατάτες και πασπαλίζετε με άνηθο ή σαν ντιπάκι με τη λαγάνα.
Πηγή: news.gr
Το μαγικό του Oscar στον Αγγελο Κωνσταντάκη
Δεν γλύτωσε ούτε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης από τα... νύχια του μάγου Oscar.
O Οscar εντόπισε στο κοινό τον Κωνσταντάκη και τον ανέβασε πάνω στη σκηνή, έχοντας ως εργαλεία ένα μπουκάλι νερό και ένα... χωνί.
Δείτε παρακάτω τι έγινε
https://www.youtube.com/watch?v=KgiPP2Z1rE4
Η Καρναβαλική παρέλαση στο Αργοστόλι (βίντεο)
Δείτε παρακάτω σε βίντεο αποσπάσματα από την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση στο Αργοστόλι
Γιώργος Χαλαβαζής
Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού – Χρήσιμες συμβουλές από τη ΔΕΗ
Η Καθαρά Δευτέρα ήρθε και οι μπόμπιρες αλλά και οι μπαμπάδες τους, ετοιμάζονται για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και η ΔΕΗ έσπευσε να υπενθυμίσει το πρέπει να προσέξουμε!
Πρώτον και κυριότερο να μην πλησιάσει ο χαρταετός σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εμάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Καθαρά Δευτέρα: Τα ήθη και τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα!
Τα Κούλουμα μπορεί να έχουν ρίζες στην Αθήνα, ωστόσο οι εορτασμοί γίνονται σε όλη την Ελλάδα.
Στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά έχει ήδη ξεκινήσει το νηστίσιμο... φαγοπότι της Δευτέρας, από το οποίο δεν λείπουν φυσικά οι λαγάνες, ο ταραμάς, ο χαλβάς και τα καλαμαράκια. Και επειδή, ως γνήσιοι Έλληνες, δεν χάνουμε ποτέ την αισιοδοξία μας, έχουμε ήδη προμηθευτεί το χαρταετό που θα πετάξουμε, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις.