Σεντόνια και μαξιλαροθήκες: Πόσο συχνά πρέπει να τα αλλάζω;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 19:30

Σεντόνια και μαξιλαροθήκες: Πόσο συχνά πρέπει να τα αλλάζω;

Έχεις ξαπλώσει ποτέ στο κρεβάτι φρέσκια και καθαρή, μόλις βγήκες από το ντους για να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις να αλλάξεις τα σεντόνια σου εδώ και πολύ καιρό; Μια ευχάριστη νύχτα για εσένα φαίνεται ότι μόλις έγινε δυσάρεστη.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου;

Φυσικά, όλα εξαρτώνται και από τη χρήση, όμως ένας μέσος όρος για την αλλαγή των σεντονιών θα ήταν μία φορά την εβδομάδα. Ως προς τις μαξιλαροθήκες σου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι καλό είναι να αλλάζονται καθημερινά (!)

Εντάξει, αλλά τι θα συμβεί αν δεν πλύνω τα σεντόνια μου;

Βασικά, θα κάνεις παρέα με πολλά όχι και τόσο ωραία πράγματα καθώς κοιμάσαι. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, οι άνθρωποι αποβάλλουν καθημερινά 30.000 έως 40.000 κυττάρα δέρματος. Είναι πολλά, φίλες μας!

Ίσως νομίζεις ότι τα κύτταρα του δέρματος σου δεν ακούγονται σαν κάτι πολύ άσχημο, αφού είναι δικά σου. Όμως όπου υπάρχουν κύτταρα του δέρματος, υπάρχουν ακάρεα σκόνης. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, τα ακάρεα σκόνης τρώνε τα κύτταρα του δέρματος που άφηνουν οι άνθρωποι (εσύ δηλαδή), καθιστώντας τον τόπο ξεκούρασης σου τροφή για μικροσκοπικά ανατριχιαστικά σκουληκάκια. Τα ακάρεα μπορούν στη συνέχεια να προκαλέσουν κοινά συμπτώματα αλλεργίας όπως καταρροή, φτέρνισμα και φαγούρα στα μάτια.

Επίσης, εάν πρόκειται να κοιμηθείς με μια ανοιχτή πληγή, κάθε είδους βακτήρια από το κρεβάτι σου μπορούν να εισέλθουν σε αυτή, προκαλώντας βακτηριακή μόλυνση, την οποία προφανώς δεν θέλεις.

Έπειτα υπάρχουν τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Οι λοσιόν, τα έλαια ή οτιδήποτε βάζεις στο πρόσωπο και το σώμα σου πριν κοιμηθείς, συσσωρεύονται στις μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια σου, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσουν σε σπυράκια και ερεθισμό του δέρματος.

Τι γίνεται αν δεν μπορώ να πλένω συχνά τα σεντόνια μου;

Το καταλαβαίνουμε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην μπορείς να βάζεις καθαρά σεντόνια κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τον εαυτό σου και το κρεβάτι σου πεντακάθαρο και απαλλαγμένο από πραγματικά ζουζούνια.

  • Κάνε ντους τη νύχτα για να απομακρύνεις όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τον ιδρώτα της ημέρας.
  • Προστάτεψε τη μαξιλαροθήκη σου φορώντας μια κουκούλα μαλλιών ή μια πετσέτα μικροϊνών στο κρεβάτι.
  • Κάλυψε τυχόν ανοιχτά κοψίματα ή πληγές με χανζαπλαστ.
  • Να φοράς πάντα πιτζάμες. Συγγνώμη, δεν θες να κοιμάσαι γυμνή σε βρώμικα σεντόνια!
  • Εάν μπορείς αγόρασε και αποθήκευσε περισσότερα σεντόνια. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς απλά να αλλάξεις τα χρησιμοποιημένα σεντόνια σου και να καθυστερήσεις να βάλεις πλυντήριο.



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250