Αυτό είναι το ψηλότερο χωριό του Ιονίου!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 19:50

Αυτό είναι το ψηλότερο χωριό του Ιονίου!

Η Εγκλουβή δεν είναι απλώς ένα ορεινό χωριό της Λευκάδας. Είναι το ορεινότερο χωριό του νησιού αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας του Ιονίου. Βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 730 μέτρων και από εκεί απολαμβάνεις μια μοναδική θέα που σου μένει αξέχαστη. 

Όταν ακούς για χωριά σε νησιά, το πιθανότερο είναι να φαντάζεσαι παραθαλάσσιους οικισμούς που κυριολεκτικά ακουμπούν στο κύμα. Και δεν έχεις άδικο μιας και αυτή είναι η τυπική εικόνα που έχουμε από τα χωριουδάκια στα ελληνικά νησιά. Κι όμως σε ένα ελληνικό νησί, έχει ενδιαφέρον να επισκεφθείς και τα πιο ορεινά χωριά. Αυτά που βρίσκονται στους λόφους και τα βουνά και βλέπουν τη θάλασσα πανοραμικά. Όλες τις εποχές του χρόνου οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές. Σου δίνουν μια άλλη οπτική και του ίδιου του νησιού αλλά και του απέραντου γαλάζιου. Η Λευκάδα είναι ένα νησί της Ελλάδας και συγκεκριμένα του Ιονίου το οποίο διαθέτει πολλούς όμορφους ορεινούς οικισμούς. Και έχει και κάτι άλλο ιδιαίτερο. Εκεί βρίσκεται το πιο ψηλό χωριό του Ιονίου. Δηλαδή το χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο. Ο λόγος για το χωριό Εγκλουβή ή αλλιώς… εγκλωβισμένο.

Εγκλουβή: Αυτό είναι το ψηλότερο χωριό του Ιονίου ή αλλιώς το… εγκλωβισμένο!

Η Εγκλουβή, λοιπόν, δεν είναι απλώς ένα ορεινό χωριό της Λευκάδας. Είναι το ορεινότερο χωριό του νησιού αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας του Ιονίου. Βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 730 μέτρων και από εκεί απολαμβάνεις μια μοναδική θέα που σου μένει αξέχαστη. Το συγκεκριμένο χωριό μαζί με άλλα όμορφα ορεινά χωριά της Λευκάδας, βρίσκεται στο κεντρικό ενδοχώριο τμήμα της Λευκάδας. Tο όνομα του χωριού λέγεται ότι προέρχεται από το γεγονός ότι είναι… εγκλωβισμένο μέσα στα βουνά.

Δεν είναι ένα χωριό με πολύ κόσμο αλλά είναι ιδιαίτερα φθλόξενος και θα το διαπιστώσεις όταν βρεθείς στο νησί και πας μια βόλτα από εκεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, στο πιο ορεινό και στο ψηλότερο χωριό του Ιονίου ζουν λιγότερο από 200 κάτοικοι.

Φτάνοντας στην Εγκλούβη θα έχεις μια πανοραμική άποψη μιας ευρύτερης περιοχής της Λευκάδας. Στην γραφική πλατεία του χωριού βρίσκεται ένας μεγάλος πλάτανος και το να πιεις τον καφέ σου εκεί είναι απολαυστικό όλες τις εποχές του χρόνου. Εκτός από το παλιότερο, η Εγκλουβή στη Λευκάδα αποτελεί και ένα από τα παλαιότερα χωριά του νησιού. Φημίζεται μάλιστα και για την παραγωγή καθώς η συγκεκριμένη καλλιέργεια ευνοείται από το έδαφος της περιοχής. Αν βρεθείς στη Λευκάδα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, μην παραλείψεις να περάσεις από εκεί. Η απόσταση από το Νυδρί είναι περίπου μισή ώρα.

Εξάνθεια η γοητευτική

Ένα ακόμη ορεινό χωριό της Λευκάδας που δεν παραλείπουμε ποτέ να επισκεφθούμε όποτε βρεθούμε εκεί είναι η Εξάνθεια. Είναι ένα χωριό χτισμένο στα περίπου 600 μέτρα υψόμετρο που πραγματικά η θέα του στη θάλασσα σου κόβει την ανάσα, ειδικά κατά το ηλιοβασίλεμα. Κοιτάζοντας προς τη θάλασσα, βλέπεις προς την διάσημη παραλία Κάθισμα. Από εκεί γίνονται και πτήσεις για αλεξίπτωτο πλαγιάς που καταλήγουν στην συγκεκριμένη παραλία. Αν αγαπάς τα extreme sports, σου συστήνουμε να το δοκιμάσεις με την πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί.

Η Λευκάδα είναι το διαφορετικό νησί της Ελλάδας για πολλούς λόγους. Αφενός γιατί είναι το νησί του Ιονίου που δε χρειάζεσαι πλοίο για να πας. Αφετέρου γιατί διαθέτει καταγάλανες παραλίες και πολύ ορεινά χωριά σε έναν μοναδικό συνδυασμό.

expoliringgrecee.tv




00 inkefalonia general ad 300X250