Πώς να φτιάξεις αυτήν την τέλεια εκδοχή του shakshuka

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 12:00

Πώς να φτιάξεις αυτήν την τέλεια εκδοχή του shakshuka

Ένα εύκολο και νόστιμο γέυμα 

Αυτά τα νόστιμα, λαχταριστά αυγά είναι εμπνευσμένα από το πιάτο shakshuka, το οποίο προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική και τρώγεται σε όλη τη Μέση Ανατολή. Παραδοσιακά περιλαμβάνει αυγά σιγοβρασμένα σε μια πλούσια, καρυκευμένη σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς. Ο ακριβής τύπος ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα και σε αυτήν τη εκδοχή, μπορείς να το φτιάξεις με μεσογεικά μπαχαρικά και ένα βάζο μαρινάρα.

Δες παρακάτω πώς μπροείς να φτιάξεις το πιάτο:

Συστατικά 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κίτρινο κρεμμύδι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

¾ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη

2 ½ φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα 

4 μεγάλα αυγά

60 γραμμάτι τυρί φέτα, θρυμματισμένη, και λίγη ακόμη για το σερβίρισμα

4 μεγάλες φέτες ψωμί, φρυγανισμένο

Ψιλοκομμένος άνηθος ή/και δυόσμος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε κρεμμύδι και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε τη ρίγανη και μαγείρεψε για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τη σάλτσα και άφησε τη να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 3 λεπτά.

Κάνε 4 εσοχές στη σάλτσα που θα σιγοβράζει και σπάσε 1 αυγό σε κάθε μία. Πασπάλισε φέτα γύρω από τα αυγά. Σκέπασε και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 4 έως 8 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε τα αυγά με το υπόλοιπο αλάτι. Σέρβιρε με ψωμί, περισσότερη φέτα και, αν θέλεις, ψιλοκομμένο άνηθο και/ή δυόσμο.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250