Αυτές είναι οι 9 χρήσεις της αλόης!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 20:30

Αυτές είναι οι 9 χρήσεις της αλόης!

Ένα βασικό κριτήριο για να διαλέξουμε τα φυτά της βεράντας ή του μπαλκονιού μας είναι το πόσο ανθεκτικά αλλά και το πόσο εντυπωσιακά είναι σε ομορφιά.

Η αλόη, έχει αποδείξει ότι αντέχει σε περίεργες καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες, ότι δεν χρειάζεται μεγάλες ποσότητες νερού για να επιβιώσει και ότι η εξωτική της ομορφιά με τα παχιά, ακανθώδη και κακτώδη φύλλα της μπορεί να μας ταξιδέψει στην εικόνα μιας μακρινής ερήμου της Αφρικής. Εκτός, όμως, από τα παραπάνω χαρακτηριστικά μια γλάστρα αλόης αποτελεί και ένα κινητό φαρμακείο. Κόβοντας τα φύλλα μιας θεραπευτικής αλόης, θα ανακαλύψετε πως ο χυμός και το ζελέ της, αποτελούν ένα πολύτιμο φάρμακο για πολλές χρήσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που ο Μέγας Αλέξανδρος στην μεγάλη του εκστρατεία κατέκτησε το νησί Σοκότρα της Υεμένης, πλούσιο σε αλόη λόγω του ξηρού και θερμού κλίματος, απλά και μόνο για να προμηθεύεται αλόη και να την χρησιμοποιούν ως επουλωτικό κάθε τραύματος και πληγής από τον πόλεμο.

thehomeissue_(aloe)01

Η γνήσια αλόη μπορεί να φτάσει και το 1 μέτρο σε ύψος.

Για εξωτερική χρήση, εκμεταλλευτείτε κι εσείς, λοιπόν, τις ιδιότητες του τζελ αλόης για να θεραπεύσετε:

Εγκαύματα από το σίδερο, για παράδειγμα, ή από την έκθεση στον ήλιο. Θα καταπραΰνουν την ερεθισμένη περιοχή, ενώ με συνεχόμενη και συχνή χρήση θα διώξουν το κάψιμο.

Πληγές και μικρά κοψίματα Χρησιμοποιήστε την μετά το ξύρισμα σε περίπτωση που έχετε κοπεί.

Μελανιές Αλείψτε με τζελ αλόης το σημείο που χτυπήσατε και κάνατε μελανιά και δείτε το πρήξιμο να υποχωρεί. Αρκεί να το βάλετε άμεσα και με πολλές επαναλήψεις μέσα στη μέρα.

Τον χρόνο που κυλά και θέλει να αφήσει σημάδια γήρατος στο πρόσωπο σας. Αντιμετωπίστε, αναζωογονήστε, ενυδατώστε και κάντε την επιδερμίδα σας να λάμπει και να σας κάνει να φαίνεστε νεότερες και νεότεροι χάρη στο φυσικό κολλαγόνο που διαθέτει η αλόη.

Μύκητες Βάλτε ζελέ αλόης στην περιοχή που αναπτύχθηκαν οι μύκητες και τυλίξτε το καλά με επίδεσμο για να εξαφανίσετε τη μόλυνση. Ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε την διαδικασία αυτή πάνω από μια φορά, μέχρι να αντιμετωπιστεί εντελώς.

Κακοσμία στόματος Εξασφαλίστε καλύτερη στοματική υγιεινή και πιο γερά ούλα με το χυμό των φύλλων της αλόης.

thehomeissue_(aloe)02

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης κρύβονται στο ζελέ στο εσωτερικό των φύλλων της.

Για εσωτερική χρήση, προτιμήστε την αν έχετε:

Πεπτικές διαταραχές, μιας και ο χυμός αλόης καταπολεμά την δυσπεψία και την δυσκοιλιότητα.

Κρίσεις άσθματος, αφού σας ηρεμεί άμεσα.

Ανάγκη για ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας. Αν είστε ταλαιπωρημένοι και δίχως ενέργεια, ξεκινήστε την κατανάλωση αλόης. Υπάρχει, μάλιστα νερό με αλόη, ως ρόφημα που μπορείτε να πίνετε ευχάριστα ανά πάσα στιγμή, κάνοντας ταυτόχρονα καλό στον οργανισμό σας.

Πόσιμη αλόη πλούσια σε ευεργετικές ιδιότητες.

Όπως και να ‘χει, πριν χρησιμοποιήσετε ή καταναλώσετε την αλόη για κάποια από τις παραπάνω χρήσεις, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας, ενώ φροντίστε πάντα να την προμηθεύεστε έτοιμη από το φαρμακείο. Αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε τη δική σας αλόη που έχετε στο σπίτι σας, σιγουρευτείτε ότι ανήκει στο είδος της αλόης με τις θεραπευτικές ιδιότητες, πριν κόψετε τα φύλλα της, αφαιρέσετε τους χυμούς και το ζελέ της και το φέρετε σε επαφή με το δέρμα σας ή το καταναλώσετε πίνοντάς το.

spirossoulis.com