3 πράγματα που πρέπει να προσέχεις πολύ στα social media

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 21:00

3 πράγματα που πρέπει να προσέχεις πολύ στα social media

Oι περισσότεροι άνθρωποι ανεβάζουν αναρτήσεις και σχόλια στα social media χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά τις συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν για τους ίδιους, την οικογένειά τους και τους φίλους τους, ακόμη και τρίτους που εμπλέκονται ακούσια. Η δημοσίευση πάρα πολλών πληροφοριών σχετικά με την προσωπική ζωή των ανθρώπων, τους εκθέτει σε διάφορους κινδύνους που έχουν να κάνουν από την κλοπή προσωπικών στοιχείων έως τη δυσφήμιση.

Παραξάτω θα διαβάσεις τρεις από τους πιο συνηθισμένους τύπους αναρτήσεων που μοιραζόμαστε στο διαδίκτυο και πώς μπορούν να στραφούν εναντίον σου αν δεν είσαι αρκετά προσεκτική.

Φωτογραφίες και προσωπικά δεδομένα των παιδιών σου

Εκτιμάται ότι οι σημερινοί γονείς δημοσιεύουν περίπου 1.000 φωτογραφίες σε διαφορετικά social media sites, όπου μπορείς να δεις τα παιδιά τους πριν καν φτάσουν στην ηλικία των 5 ετών. Επιπλέον, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των παιδιών μπορεί να εντοπιστεί στο διαδίκτυο επειδή υπάρχουν φωτογραφίες σε αυτούς τους ιστότοπους από την ηλικία των 2 ετών. Αυτό είναι ακριβώς το είδος που μπορεί, αργότερα, να δημιουργήσει πρoβλήματα απορρήτου. Οι χρήστες ανταγωνίζονται για να πάρουν περισσότερα likes, αγνοώντας τον κίνδυνο έκθεσης των παιδιών τους σε μια διαδικτυακή δημόσια συνομιλία.

Αλλά δεν είναι μόνο η δημοσίευση φωτογραφιών που έχει γίνει κάτι επικίνδυνο. Η παροχή προσωπικών πληροφοριών που σχετίζονται με τη γονική μέριμνα και την υγεία των παιδιών είναι επίσης πολύ μακριά από το συνιστώμενο όριο. Ενώ πολλοί νέοι γονείς συμβουλεύονται τα social media για να ζητήσουν συμβουλές από άλλους που θα μπορούσαν να είναι πιο έμπειροι, κάτι τέτοιο θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει το παιδί σε δύσκολη θέση εκθέτοντας το με αυτόν τον τρόπο. Αργότερα, το παιδί μπορεί να γίνει θύμα παρενόχλησης και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η ημερομηνία γέννησής σου

Η δημοσίευση των γενεθλίων σου έτσι ώστε οι επαφές σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και να σου εύχονται «χρόνια πολλά», είναι ένα συνηθισμένο πράγμα που κάνουν πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας. Ωστόσο, ενώ φαίνεται αρχικά ακίνδυνο, η αποκάλυψη αυτών των πληροφοριών είναι πολύ πιο επικίνδυνη από ότι οι περισσότεροι μπορούν να συνειδητοποιήσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ερωτήσεις ασφαλείας για την ανάκτηση ενός κωδικού πρόσβασης συχνά περιλαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες, καθώς είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που πρέπει να θυμάσαι. Η δημοσιοποίησή αυτών των στοιχείων ενδέχεται να είναι επικίνδυνη σε αυτήν την περίπτωση, καθώς οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε όλους ανά πάσα στιγμή.

Ένας άλλος πιθανός κίνδυνος που μπορεί να αντιμετωπίζεις όταν δημοσιοποιείς την ημερομηνία γέννησής στο προφίλ σου είναι να επιτρέψεις σε άλλους να μάθουν τον κωδικό πρόσβασής σου για τραπεζικούς λογαριασμούς ή πιστωτικές κάρτες (σε περίπτωση, βέβαια, που έχεις βάλει αυτήν την ημερομηνία ως κωδικό).

Πάρα πολλές πληροφορίες για την ερωτική σου ζωή

Εάν είσαι σε σχέση, είναι φυσιολογικό να θέλεις να ανεβάζεις φωτογραφίες με τον σύντροφό σου. Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι αυτή η πρακτική μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη σύνδεση μεταξύ των δύο σας και να αποτρέψει τους άλλους από το να φλερτάρουν με εσένα ή τον σύντροφό σου. Αλλά όπως σε όλα στη ζωή, θα πρέπει να βρεις μια υγιή ισορροπία μεταξύ αυτών που θες να ανεβάζεις και να διασφαλίζεις ότι δεν δίνεις πληροφορίες για κάποιον άλλο.

Υπάρχουν καταστάσεις όπου οι φωτογραφίες ή τα στάτους που είναι αφιερωμένα σε συντρόφους μπορεί να αντικατοπτρίζουν ανασφάλειες ή να ερμηνεύονται ως υπονοούμενα για άλλους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μετριάσεις τις αναρτήσεις σου και να περνάτε χρόνο μαζί.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250