5 απρόσμενοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα όνειρα σου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 19:30

5 απρόσμενοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα όνειρα σου

Όσα εξηγεί μια ειδικός 

Εσύ γνώριζες ότι υπάρχουν μερικοί απροσδόκητοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα όνειρα σου και το πόσο καλά τα θυμάσαι αργότερα;

Αυτά είναι όσα μπορούν να επηρεάσουν τα όνειρα σου και το πόσο καλά μπορείς να τα θυμηθείς, σύμφωνα με τη Lauri Loewenberg, αναλύτρια ονείρων και συγγραφέα του Dream on It: Unlock Your Dreams, Change Your Life:

Κοιμάσαι μπρούμυτα
Βιώνετε ανεπιθύμητα σεξουαλικά όνειρα όπου έχετε μια λαχταριστή σχέση με τον διευθυντή του λυκείου σας; Μπορείτε να ελέγξετε τη θέση του ύπνου σας, επειδή εκείνοι που προτιμούν να κοιμούνται με τα μούτρα είναι πιο επιρρεπείς σε ερωτικές νύχτες. "Η θεωρία είναι ότι το να πιέζετε το στήθος και την πυελική σας περιοχή στο κρεβάτι προκαλεί διέγερση που συχνά μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλικά όνειρα", λέει ο Loewenberg.

Από την άλλη πλευρά, εάν προσπαθείτε να ελέγξετε την αφήγηση του ονείρου σας με διαυγή όνειρα, αυτό μπορεί να είναι ένα φοβερό κόλπο για να το κρατήσετε στην πίσω τσέπη σας. Ξαφνικά, το να γίνεις μέλος μιας τριάδας με τον Χάρι Στάιλς και τη Φοίβη Γουόλερ-Μπριτζ έγινε πολύ πιο εύκολο.

Λήψη βιταμίνης Β6
Εάν δυσκολεύεσαι να θυμηθείς τα όνειρά σου αφού ξυπνήσεις, γιατί να μην δοκιμάσεις να πάρεις μια Β6 πριν πας για ύπνο; Σε μια έρευνα που έγινε σε 100 υγιείς Αυστραλούς, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έλαβαν Β6 είχαν μια καθαρότερο μνήμη των ονείρων τους. 

Διακοπή καπνίσματος 
"H νικοτίνη καταστέλλει τη σεροτονίνη, τον νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται περισσότερο με τη δραστηριότητα των ονείρων", λέει η Loewenberg. "Έτσι, όταν σταματάς να εισάγεις οποιαδήποτε από αυτές τις ουσίες στο σώμα σου, έχεις πολύ έντονα όνειρα".

Προγεστερόνη
Η προγεστερόνη είναι μια ορμόνη που συχνά σχετίζεται με την αναπαραγωγική υγεία. Απελευθερώνεται μετά την ωορρηξία στο δεύτερο μισό του εμμηνορροϊκού κύκλου. Επίσης, παραδόξως, μπορεί να επηρεάσει τα όνειρά έως τις 11. Μια μελέτη του 2019 διερεύνησε τα όνειρα 944 γυναικών και εκείνες που βρίσκονταν στο ωχρό στάδιο του εμμηνορροϊκού κύκλου τους (όπου τα επίπεδα προγεστερόνης ήταν υψηλότερα) θυμόντουσαν καλύτερα τα ονειρα τους. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα όνειρά μπορούν να γίνουν απίστευτα ζωντανά σε περιόδους που το σώμα βιώνει υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα προγεστερόνης. Αυτό περιλαμβάνει τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και κατά τη λήψη ορμονών για επιθυμητή εγκυμοσύνη. 

Πικάντικα φαγητά
"Τα πικάντικα φαγητά μπορούν να προκαλέσουν μια δραματική αύξηση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα και στη συνέχεια μια δραματική πτώση ακριβώς την ώρα που μπορεί να εισέλθεις σε REM ή να ονειρευτείς", λέει η Loewenberg. 

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ