Αυτό το Φυτό Είναι Τέλειο για Όσους Έχουν την Τάση να «Σκοτώνουν» τα Φυτά τους

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 15:00

Αυτό το Φυτό Είναι Τέλειο για Όσους Έχουν την Τάση να «Σκοτώνουν» τα Φυτά τους

Το όνομά του είναι σανσεβιέρια είναι ένα φυτό που έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό λόγω του ότι είναι πολύ δύσκολο να «πεθάνει».

Πρόκειται για ένα όμορφο, «διακρητικό» θα λέγαμε φυτό το οποίο έχει στιλ ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει και την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Να τι πρέπει να προσέξετε αν αποφασίσετε να το βάλετε στο σπίτι σας.

φυτό

Αυτό το φυτό δεν πεθαίνει εύκολα.

Όταν πάτε σε κάποιο φυτώριο προκειμένου να αγοράσετε μια σανσεβιέρια διαλέξτε μια με σκούρα πράσινα φύλλα. Αν τα φύλλα είναι «χλωμά» σημαίνει πως το φυτό ήδη είναι «στα τελευταία του».

Η σανσεβιέρια θα σας ευγνωμονεί αν δεν της δίνετε σημασία. Αφήνετε το χώμα της να στεγνώνει καλά πριν την ποτίσετε και πάλι ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες το συγκεκριμένο φυτό δεν θέλει σχεδόν καθόλου πότισμα. Έχετε το φυτό σας κοντά στο φως μιας και αυτό είναι ίσως το μόνο που χρειάζεται για να επιβιώσει.

φυτό

Βάζετε την σανσεβιέρια δίπλα σε φως. Το έχει ανάγκη.

Μπορείτε να μεταφυτεύσετε το φυτό σας κάνοντας το εξής: Γύρω στην άνοιξη κόψτε μερικά φύλλα από την σανσεβιέρια και φυτέψτε τα σε μια νέα γλάστρα και χώμα ιδανικό για αυτό το φυτό (ρωτήστε στο φυτώριό σας). Σιγουρευτείτε ότι το φύλλο που θα φυτέψετε κοιτάει προς τα πάνω, προς την κατεύθυνση που έχει έτσι κι αλλιώς το φυτό αυτό. Έτσι με μια απλή κίνηση και χωρίς να ξοδευτείτε μπορείτε να αποκτήσετε αρκετές σανσεβιέριες και να διακοσμήσετε με αυτές το σπίτι σας.

Προσοχή!! Το φυτό αυτό είναι τοξικό για γάτες και σκύλους. Επομένως αν έχετε κατοικίδια κρατήστε τα μακριά από τα φύλλα του.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ