Τα λάθη στο μαγείρεμα που στερούν νοστιμιά από το φαγητό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 10:50

Τα λάθη στο μαγείρεμα που στερούν νοστιμιά από το φαγητό

Τα tips ενός βραβευμένου σεφ

Μπορεί θεωρητικά όλοι να μπορούν να μαγειρέψουν, αλλά το να το κάνεις καλά χρειάζεται λίγη δεξιότητα. Ο σεφ Paul Kahan, νικητής του βραβείου James Beard Foundation, λέει ότι υπάρχουν μερικά κοινά λάθη μαγειρικής που συχνά κάνουμε, με αποτέλεσμα τα τελικά πιάτα να μην είναι τόσο νόστιμα όσο θα μπορούσαν να είναι.

Παρακάτω, θα βρεις τα λάθη που στερούν τη νοστιμιά από το φαγητό:

Μετακινείς υπερβολικά το φαγητό γύρω από το τηγάνι
Η συνήθεια αυτή εμποδίζει την παραγωγή του καραμελωμένου υπολείμματος που κολλάει στο κάτω μέρος του τηγανιού κατά το μαγείρεμα. "Αυτή η καραμελοποίηση είναι πραγματικά αυτό που προσθέτει τόση γεύση στη μαγειρική". 

Χρησιμοποιείς αντικολλητικά σκεύη
Ο Kahan λέει ότι η μόνη φορά που πρέπει να χρησιμοποιείς αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη είναι όταν φτιάχνεις αυγά ή ομελέτα. "Πολλές από αυτές τις επιφάνειες που είναι διαθέσιμες στην αγορά έχουν δύσκολο τρόπο με τον οποίο ασκούν τη θερμότητα, με αποτέλεσμα να επηρεάζει τη γεύση του φαγητού".

Δεν χρησιμοποιείς αρκετή οξύτητα
"Η οξύτητα είναι πραγματικά ο ακρογωνιαίος λίθος της μαγειρικής", λέει ο Kahan, ο οποίος λέει ότι περισσότερο τείνουμε να χρησιμοποιούμε στοιχεία όπως χυμό λεμονιού, ξύδι και ελαιόλαδο για να προσθέσουμε οξύτητα στα πιάτα μας, αλλά μας παροτρύνει να σκεφτούμε πέρα από αυτό και να χρησιμοποιήσουμε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ξύδι στο τέλος του μαγειρέματος για να αναδείξουμε τις γεύσεις.

Δεν προ-αλατίζεις το κρέας και τα πουλερικά
"Όταν μαγειρεύεις πουλερικά, καρύκευσε τα και άφησε τα να "καθίσουν" στο ψυγείο για περίπου δύο ή τρεις ώρες, ή ακόμη και μια ολόκληρη νύχτα - αυτό θα τα κάνει πιο ζουμερά και νόστιμα".

Μαγειρεύεις το φαγητό κατευθείαν από το ψυγείο
"Εάν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις κάτι που είναι παγωμένο σε ένα τηγάνι, δεν θα μαγειρευτεί εξίσου ομοιόμορφα όσο θα γινόταν αν δεν ήταν παγωμένο", λέει ο Kahan. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να το βγάλεις έξω από το ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα, προκειμένου να επιτρέψεις στο φαγητό να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν κάνεις προετοιμασία
Εάν πρόκειται να μαγειρέψεις ένα μεγάλο γεύμα, ο Kahan λέει ότι η προετοιμασία της προηγούμενης ημέρας είναι απαραίτητη - με αυτόν τον τρόπο, δεν βιάζεσαι να μαγειρέψεις και εκμεταλλεύεσαι το χρόνος σου για να το κάνεις σωστά, απολαμβάνοντας τη διαδικασία.




00 inkefalonia general ad 300X250