Γιατί τα μανιτάρια είναι το νέο hot συστατικό ομορφιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 16:30

Γιατί τα μανιτάρια είναι το νέο hot συστατικό ομορφιάς

Οι ειδικοί εξηγούν τη μαγεία των μανιταριών και πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτά 

Τα μανιτάρια - που δεν είναι φυτά ή ζώα, αλλά μύκητες που έχουν το δικό τους βασίλειο, με περισσότερα από 10.000 διαφορετικά είδη - γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή τον τελευταίο καιρό. Τον Μάρτιο, η Hermès ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια φιλική προς το περιβάλλον έκδοση της κλασικής τσάντας Victoria, που κατασκευάζεται από βιώσιμο δέρμα που προέρχεται από μανιτάρια.

Υπάρχει και ένας άλλος χώρος όμως στον οποίο πλέον συναντάμε αρκετά τα μανιτάρια, και δεν είναι άλλος από αυτός της ομορφιάς. Η Four Sigmatic, η φινλανδική μάρκα που έχει κυκλοφορήσει ένα υποκατάστατο καφέ με βάση τα μανιτάρια, κυκλοφόρησε το Superfood Face Mask, το οποίο το ενυδατικό reishi και το chaga που αποσκοπούν στο να απαλύνουν το δέρμα.

"Έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρό στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για να ενισχύσουν την ενέργεια του σώματος και την ικανότητά του να λειτουργεί σωστά", εξηγεί η βελονίστρια και βοτανολόγος Sandra Lanshin Chiu. Η Chiu, η οποία συχνά συνταγογραφεί προσαρμοσμένα αυτά τα συστατικά στους πελάτες της για τη μείωση του στρες, της φλεγμονής και της κόπωσης, είναι επιφυλακτική για τη σύγχρονη "έκρηξη" των μανιταριών στο μάρκετινγκ. Παρόλα αυτά, η γοητεία τους ως πανάκεια αυξάνεται - και το φαινόμενο αυτό δεν είναι αδικαιολόγητο, λέει ο μοριακός βιολόγος και βοτανολόγος Kevin Spellman. "Οι μύκητες έχουν β-γλυκάνες, που μεταφέρουν πληροφορίες στο ανοσοποιητικό σύστημα για να το ανεβάσουν λίγο ή να το ρίξουν λίγο".

"Το βλέπω ως μια συναρπαστική στιγμή στην επανεκτίμηση των μανιταριών, στη φροντίδα του δέρματος και στην κοινωνία μας γενικά", προσθέτει ο επαγγελματίας ολοκληρωμένης ιατρικής και πρωτοπόρος στο χώρο Andrew Weil. "Τα μανιτάρια μπορεί να μας προσφέρουν ακόμη πιο συναρπαστικές δυνατότητες στο μέλλον".

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250