Τυλίγεις τυρί σε πλαστική μεμβράνη; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 18:30

Τυλίγεις τυρί σε πλαστική μεμβράνη; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς

Οι χρυσοί κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάς 

Το τυρί αποτελεί μια από τις πιο βασικές κατηγορίες τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Αλλά πώς μπορείς να είσαι σίγουρη ότι αξιοποιείς στο έπακρο αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν;

Δες παρακάτω τις συμβουλές που δεν πρέπει να παραμελήσεις:

Μείνε μακριά από το πλαστικό περιτύλιγμα
Το τυρί διατηρείται καλύτερα όταν είναι τυλιγμένο σε κερωμένο χαρτί. Αυτό επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στο να σταματήσει το στέγνωμα του τυριού και να αποτραπεί η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας. Η πλαστική μεμβράνη τείνει να παγιδεύει την υγρασία, η οποία μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας στην επιφάνεια του τυριού. 

Η σωστή θερμοκρασία
Δεν πρέπει να διατηρούνται όλα τα τυριά στο ψυγείο. Οι ειδικοί στο Paxton & Whitfield λένε ότι τα σκληρά τυριά μπορούν να αποθηκευτούν σε οποιοδήποτε δροσερό δωμάτιο ενώ τα μαλακά και μπλε τυριά πρέπει να ψύχονται σε θερμοκρασία 5-8 βαθμών Κελσίου. Περίπου μια ώρα πριν το σερβίρεις, βγάλτε το τυρί από το ψυγείο ή το δροσερό δωμάτιο και άφησε το να φτάσει σε κανονική θερμοκρασία δωματίου.

Κάνε χώρο στο συρτάρι σαλάτας
Το τυρί συμπαθεί ένα ελαφρώς υγρό περιβάλλον. Για αυτόν τον λόγο, το συρτάρι σαλάτας είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο μέρος στο ψυγείο για να το αποθηκεύσεις, καθώς διατηρεί αρκετή υγρασία. Για να αποφύγεις τη μεταφορά βακτηρίων από ένα τρόφιμο στο άλλο, είναι καλύτερο να διατηρείς τη σαλάτα και τα λαχανικά σε διαφορετικό ράφι.

Εξάσκησε την καλή εθιμοτυπία τυριού
Όταν κόβεις ένα μέρος τυριού, η ιδέα είναι ότι κανείς δεν μένει με το φλοιό και όλοι παίρνουν ένα μερίδιο από το κέντρο του τυριού, το οποίο είναι συχνά το καλύτερο μέρος. Έχοντας αυτό υπόψη, κάθε στρογγυλό τυρί, όπως το Camembert, πρέπει να κόβεται σαν κέικ. Εάν σερβίρεις κομμάτια από ένα μεγαλύτερο τυρί, κόψε το έτσι ώστε κάθε άτομο να πάρει ένα τριγωνικό κομμάτι με φλοιό κατά μήκος μιας πλευράς και το κέντρο του τυριού στην άκρη.