Eurovision 2021 Τελικός: Στην κορυφή η Ιταλία και στη 10η θέση η Stefania

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 08:53

Eurovision 2021 Τελικός: Στην κορυφή η Ιταλία και στη 10η θέση η Stefania

 Η Ιταλία στην κορυφή του τελικού της Eurovision 2021

ΟΓιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου ήταν ξανά το «αχτύπητο» δίδυμο του τηλεοπτικού σχολιασμού της Eurovision 2021, το βράδυ του Σαββάτου (23/5) και ξεκίνησαν τη μετάδοση για την ΕΡΤ μιλώντας για τον διαφορετικό - λόγω πανδημίας - διαγωνισμό που φιλοξένησε φέτος το Ρότερνταμ. «Ο τελευταίος χρόνος σίγουρα δεν κύλησε εύκολα, τα καταφέραμε όμως να είμαστε στην πόλη του Ρότερνταμ. Πιο λίγοι, πιο προσεκτικοί, στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό μουσικό γεγονός της χρονιάς, με ασφυκτικά υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά με πολλή χαρά!

 Πού να ήξεραν οι Ολλανδοί όταν σκέφτονταν το σλόγκαν "Open up" ότι θα ερχόταν μία πανδημία και το "Open up" θα αποκτούσε τελείως διαφορετικό νόημα».

Ο τελικός ξεκίνησε με την παρέλαση των ερμηνευτών από τις 20 συμμετέχουσες χώρες, ενώ πρώτη μπήκε στην αρένα η λαμπερή Έλενα Τσαγκρινού για την Κύπρο με τελευταία χώρα το Σαν Μαρίνο. 

Το ιταλικό συγκρότημα Måneskin με το ροκ τραγούδι «Zitti e Buoni» ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Måneskin έδωσαν την πρωτιά στην Ιταλία, 31 χρόνια μετά την τελευταία νίκη της χώρας σε διαγωνισμό Eurovision. Το 1990, το «Insieme: 1992» με τον Τότο Κουτούνιο είχε κερδίσει αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γαλλία. «Το ροκ ν ρολ ποτέ δεν πεθαίνει» είπαν οι νικητές και «τα έσπασαν» στη σκηνή του τελικού!

{https://www.youtube.com/watch?v=RVH5dn1cxAQ}

Πηγή: ethnos.gr 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250