Συνταγή για απίθανους κολοκυθοκεφτέδες -Αφράτοι και δροσεροί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 12:30

Συνταγή για απίθανους κολοκυθοκεφτέδες -Αφράτοι και δροσεροί

Ενας μεζές με ελληνικό DNA σε μια συνταγή που θα αποζημιώσει και τους πιο απαιτητικούς.

Τα μυστικά του κολοκυθοκεφτέ, όπως και σε κάθε παραδοσιακή ελληνική συνταγή, είναι πρώτα και κύρια τα φρέσκα υλικά. Καθώς μπαίνουμε για τα καλά στο καλοκαίρι, τα μυρωδικά, αλλά και τα λαχανικά κήπου είναι στα καλύτερά τους και μας καλούν να ετοιμάσουμε τέτοιες απολαυστικές συνταγές.
Μερικά μυστικά της συνταγής

Σύμφωνα με τη συνταγή, την οποία πρέπει να σημειώσουμε πως έχουμε «αποσπάσει» από παραδοσιακή νοικοκυρά, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του είναι το μυστικό για να φουσκώσουν στο τηγάνι. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς είναι η ποσότητα στον χυλό.

Στη συνταγή θα δείτε πως περιλαμβάνουμε αρωματικό δυόσμο. Φυσικά μπορεί κανείς να προσθέσει και άνηθο. Τέλος, καθώς ο κολοκυθοκεφτές περιλαμβάνει μπόλικη φέτα, θυμηθείτε να είστε φειδωλοί στο αλάτι.

Υλικά

3 μέτρια κολοκυθάκια
1 ξερό κρεμμύδι
4 αυγά
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
200γρ φέτα
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους, όσο γίνεται περισσότερο
Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη φέτα τριμμένη, τον δυόσμο και τα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να πάρουμε έναν χυλό που να στέκεται στο κουτάλι. Αυτό σημαίνει πως ίσως χρειαστεί όλο το πακέτο, ίσως και όχι. Εξαρτάται από την υγρασία που έχουν τα λαχανικά.
Παίρνουμε κουταλιά, κουταλιά από τον χυλό και την ακουμπάμε σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι που έχει κάψει.
Αφού πάρουν χρώμα αφαιρούμε και ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας. Καλό είναι να μην ακουμπάνε μεταξύ τους οι κολοκυθοκεφτέδες όσο στραγγίζουν.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250