Τα φυτά που επιβιώνουν χωρίς ηλιακό φως

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 17:09

Τα φυτά που επιβιώνουν χωρίς ηλιακό φως

Το σπίτι σου δεν είναι και τόσο φωτεινό; Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις 

Μπορεί το σαλόνι σου να μη δέχεται όσο φυσικό φως θα ήθελες, ή το γραφείο σου να χρειάζεται κάτι πράσινο, αλλά το πιο κοντινό πράγμα στον ήλιο που έχεις είναι ένα φωτιστικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις ένα φυτό που θα ομορφύνει το χώρο σου, καθώς πάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται ηλιακό φως.

Δες εδώ τις επιλογές της επαγγελματία Phoebe Poole για τα φυτά που μπορούν να επιβιώσουν σε ένα δωμάτιο χωρίς ηλιοφάνεια:

Σανσεβέρια

Απίστευτα ανεκτική στην αμέλεια, η σανσεβέρια μπορεί να επιβιώσει σε μια γωνία που βρίσκεται μακριά από ένα παράθυρο. «Πότισε την όταν το ανώτερο στρώμα του εδάφους είναι εντελώς στεγνό, κάτι που συνήθως διαρκεί περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες», εξηγεί η Poole.

Φυτό αράχνη

Για να τη διατηρήσεις σε καλή κατάσταση, κράτησε τα φύλλα της κομμένα και μην τα αφήνεις να σαπίσουν, λέει η Poole. «Είναι καλύτερα να κόβεις ένα φύλλο που πεθαίνει, γιατί τότε το φυτό βάζει περισσότερη ενέργεια στη νέα ανάπτυξη αντί να προσπαθεί να κρατήσει αυτό το φύλλο ζωντανό».

Πόθος

Ο πόθος είναι ένα φυτό το οποίο, όσο περισσότερο το φροντίζεις, τόσο περισσότερο το σκοτώνεις. «Θέλουν σχεδόν να 'λιμοκτονούν', οπότε άφησε τον να στεγνώσει καλά μεταξύ των ποτισμάτων. Για να ελέγξεις την κατάσταση του, βάλε ένα δάχτυλο στο χώμα για να δεις αν είναι στεγνό ή σήκωσε το δοχείο για να δεις πόσο βαρύ είναι. Ένα φυτό που χρειάζεται νερό θα είναι αρκετά ελαφρύ.

Φτέρη Maidenhair 

Όμορφες αλλά περίπλοκες σε ό,τι αφορά τη φροντίδα τους, οι φτέρες μπορεί να χρειαστούν λίγη περισσότερη επιμονή. «Το δύσκολο σε αυτό το φυτό είναι ότι δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ποτισμένο ή ελλειπώς ποτισμένο. Πρέπει να έχει υγρασία, όχι να είναι υγρό», λέει η Poole. «Τοποθέτησε το σε πήλινο δοχείο και μην το ποτίζεις από την κορυφή. Αντ 'αυτού, τοποθέτησε μικρές πέτρες στο πιατάκι κάτω από την γλάστρα. Τοποθέτησε νερό απευθείας στο πιατάκι έτσι ώστε να 'χτυπά' ακριβώς το κάτω μέρος της κατσαρόλας. Δημιουργεί τον δικό του θόλο υγρασίας γύρω από το φυτό".

Κισσός

Ο κισσός είναι επίσης ένα εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου που αντέχει στο χαμηλό φωτισμό. Τα φύλλα τους είναι πολύ ανεκτικά στην αμέλεια και πρέπει να τα ποτίζεις μόνο όταν στεγνώσουν εντελώς. 




00 inkefalonia general ad 300X250