Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό για εσένα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 21:28

Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό για εσένα

Η καλύτερη επιλογή με βάση τις ανάγκες σου 

Η προστασία από τον ήλιο είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο. Όσο όμως η καθημερινή κυκλοφορία κάτω από τον καυτό ήλιο γίνεται ολοένα και πιο έντονη, το να εφαρμόζεις τακτικά ένα αντηλιακό είναι νούμερο ένα προτεραιότητα. Για να έχεις όμως την επιθυμητή προταστία από τις βλαβερές ακτίνες, θα πρέπει να επιλέξεις ένα αντηλιακό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σου και θα σου προσφέρει την προστασία που χρειάζεσαι.

Οι ακτίνες UVA είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας, καθώς διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια των παραθύρων και εισχωρούν βαθιά στην επιδερμίδα προκαλώντας φωτογήρανση και καφέ κηλίδες. Από την άλλη, οι UVB ευθύνονται τόσο για την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας το καλοκαίρι, όσο και για τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος.  Το SPF είναι ο δείκτης αντηλιακής προστασίας, με άλλα λόγια το πόσο καλά το ένα αντηλιακό προστατεύει την επιδερμίδα σας από τις ακτίνες UV. Ιδανικά, θα πρέπει να επιλέξεις ένα προϊόν με SPF30 και άνω.

Μια άλλη διαφορά που πρέπει να ξέρεις, είναι αυτή ανάμεσα στα waterproof και τα water resistant: Τα πρώτα είναι αντηλιακά που δεν φεύγουν εύκολα με το νερό, ενώ τα δεύτερα είναι ανθεκτικά στο νερό και στον ιδρώτα για 40 λεπτά παραμονής μας στο νερό. Σε κάθε περίπτωση, για τη σωστή προστασία από τις ακτίνες UV, θα πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε 2 ώρες.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, προτίμησε αναζητήστε προϊόντα στη συσκευασία των οποίων αναγράφονται οι όροι "matte" και "oil free". Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, αναζήτησε ένα προϊόν χωρίς άρωμα και με καταπραϋντικά συστατικά, όπως το ιαματικό νερό και η βιταμίνη Β5. Αν η επιδερμίδα σου είναι ώριμη, είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα προϊόν με σύνθεση εμπλουτισμένη με βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ ή εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.

Σε ό,τι αφορά τη μορφή του αντηλιακού, ένα αντηλιακό σε μορφή stick είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις για την προστασία της επιδερμίδας του προσώπου σου. Μην βασίζεσαι αποκλειστικά για προστασία στο SPF που περιέχει το foundation ή η ΒΒ Cream, γιατί αυτά δεν είναι αρκετά.

womenonly.gr