H κρίση ρυτίδες δεν κοιτά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 14:13

H κρίση ρυτίδες δεν κοιτά

Οι αισθητικές επεμβάσεις γυναικομαστίας στους άνδρες φαίνεται να μειώνονται την ίδια ώρα που οι επεμβάσεις λίφτινγκ προσώπου αυξάνονται ραγδαία, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Βρετανικής Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Επεμβάσεων.

Στις πιο δημοφιλείς πλαστικές και στα δύο φύλα, συγκαταλέγονται η βλεφαροπλαστική και το λίφτινγκ λαιμού και προσώπου, επεμβάσεις που εκτινάχτηκαν στα ύψη μέσα στο 2012 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Συγκεκριμένα οι βλεφαροπλαστικές αυξήθηκαν κατά 13%, τα λίφτινγκ προσώπου κατά 14% και τα λίφτινγκ στο μέτωπο κατά 17%. "Οι πλαστικές επεμβάσεις διπλασιάστηκαν μέσα στο 2012 παρ'όλη την οικονομική ύφεση", τόνισε ο πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Επεμβάσεων, κ. Ρατζίβ Γκρόβερ.

Οι επεμβάσεις γυναικομαστίας έπεσαν σε ποσοστό 18% συγκριτικά με το 2011, γεγονός που όπως εκτιμούν οι ερευνητές οφείλεται στο ότι οι άνδρες στράφηκαν περισσότερο προς το γυμναστήριο. Επίσης μια μικρή μείωση της τάξεως του 1,6%, φάνηκε να έχουν οι πλαστικές επεμβάσεις αυξητικής στήθους, καθώς οι γυναίκες έχουν θορυβηθεί από τις μελέτες που κατά καιρούς έχουν συνδέσει τα εμφυτεύματα σιλικόνης με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Η νέα τάση στην πλαστική χειρουργική είναι η μεταφορά λίπους από το ένα σημείο στο άλλο για την επίτευξη της αρμονίας και ομοιομορφίας σε σημεία που πάσχουν, η οποία παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 13% μέσα στο 2012.

Πηγή: news.gr




00 inkefalonia general ad 300X250