Ανοιξιάτικη καρμπονάρα με σπαράγγια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 11:30

Ανοιξιάτικη καρμπονάρα με σπαράγγια

bonappetitmag

Καρμπονάρα με σπαράγγια...Και μόνο από τον τίτλο η συνταγή σε κερδίζει! Τα αυγά είναι αυτά που δημιουργούν μια μεταξένια σάλτσα για τα ζυμαρικά σε αυτό το κλασικό πιάτο. Mε την επιλογή μακαρονιών ολικής αλέσεως αντί για λευκά ζυμαρικά, πετυχαίνεις μια διατροφική αναβάθμιση και αν επιλέξεις καπνιστή Gouda αντί για μπέικον θα έχεις αυτή τη γεύση «κρέατος» που συνήθως φέρνει το μπέικον στο μείγμα. Τα σπαράγγια προσθέτουν χρώμα, τραγανότητα, βιταμίνες και μέταλλα.

Συστατικά

  • 5 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καπνιστό τυρί γκούντα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής αλέσεως
  • 1 1/2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φρέσκα σπαράγγια, κομμένα και κομμένα διαγώνια σε κομμάτια (όσα θέλεις)
  • 3 μεσαίες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού, συν 1 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά, (μπορείς να βάλεις περισσότερη για γεύση)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, χτύπησε τους κρόκους αυγού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακάτεψε το τυρί και το αλάτι.

Βήμα 2

Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι. Στράγγισε, διατηρώντας 1 και 1/4 φλιτζάνια νερό από το μαγείρεμα.

Βήμα 3

Ενώ μαγειρεύεις τα ζυμαρικά, ζεσταίνεις το λάδι σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι. Μαγείρεψε τα σπαράγγια, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να παραμείνουν τραγανά, περίπου 6 λεπτά, προσθέτοντας κατά το τελευταίο λεπτό του χρόνου μαγειρέματος, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι. Αφαίρεσε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Πρόσθεσε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο μείγμα με τα σπαράγγια στο τηγάνι. Χτύπα πολύ αργά 1 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος στο μείγμα αυγών σε μπολ. Χύσε αργά το μείγμα των αυγών στο μείγμα ζυμαρικών στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς και χρησιμοποιώντας λαβίδες. Μαγείρεψε το μείγμα ζυμαρικών σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, έως ότου η σάλτσα γίνει κρεμώδης και πάει σε όλα τα ζυμαρικά, περίπου 2 λεπτά. Αφαίρεσε το από το μάτι και ρίξε το χυμό λεμονιού. Πρόσθεσε το επιπλέον υγρό που έχεις κρατήσει από το μαγείρεμα, 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά, εάν χρειάζεται ,για να διατηρήσεις την κρεμώδη σύνθεσή του. Σέρβιρε ομοιόμορφα τα ζυμαρικά σε 4 μπολ.

Διατροφικά στοιχεία

Ανά μερίδα: 488 θερμίδες, λίπος 18γρ, χοληστερόλη 246mg, νάτριο 627mg, υδατάνθρακες 67γρ, διαιτητικές ίνες 10γρ, πρωτεΐνη 21γρ, σάκχαρα 4γρ, κορεσμένο λίπος 6γρ.

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250