Ποια είναι τα καλύτερα σημεία για να τοποθετηθεί ένα χρηματοκιβώτιο;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 16:16

Ποια είναι τα καλύτερα σημεία για να τοποθετηθεί ένα χρηματοκιβώτιο;

Ας μιλήσουμε για τα χρηματοκιβώτια

Μόλις πήρατε τη σημαντική απόφαση, να επενδύσετε στην ασφάλεια της περιουσίας σας αγοράζοντας ένα χρηματοκιβώτιο. Σίγουρα, θα έχετε ήδη ενημερωθεί για τα πλεονεκτήματα των χρηματοκιβωτίων και θα γνωρίζετε τα είδη και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Ωστόσο γνωρίζετε που θα βάλετε το χρηματοκιβώτιο;

Τα χρηματοκιβώτια, αποτελούν ένα σύγχρονο τρόπο προστασίας πολύτιμων αντικειμένων όπως εγγράφων, κοσμημάτων, χρημάτων, ψηφιακών μέσων ακόμη και όπλων. Η ανάγκη για φύλαξη της προσωπικής περιουσίας στο σπίτι, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ολοένα και περισσότεροι ιδιώτες, μεταφέρουν τα περιουσιακά τους αντικείμενα από θυρίδες τραπεζών σε χρηματοκιβώτια σπιτιών ή γραφείων. Έτσι, πλέον δεν είναι καθόλου περίεργο στα σπίτια συγγενών και φίλων να βλέπουμε χρηματοκιβώτια.

Το σημείο τοποθέτησης ενός  χρηματοκιβωτίου σε ένα σπίτι, διαμέρισμα ή γραφείο είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά του και εξαρτάται από παράγοντες όπως είναι το μέγεθος του χρηματοκιβωτίου, το είδος και το υλικό. Πριν ξεκινήσουμε να σας δίνουμε ιδέες για τα καλύτερα σημεία που μπορείτε να τοποθετήσετε το χρηματοκιβώτιο, ας δούμε τα βασικά είδη χρηματοκιβωτίων. Θα καταλάβετε κι εσείς  ότι από το είδος που έχετε επιλέξει, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το σημείο τοποθέτησης.

Εντοιχιζόμενα χρηματοκιβώτια: Τα εντοιχιζόμενα χρηματοκιβώτια, εφαρμόζουν στους τοίχους και για την ακρίβεια γίνονται κομμάτι του τοίχου κι αυτό αποτελεί και το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Επειδή τοποθετούνται στον τοίχο, δεν μπορούν να είναι πολύ μεγάλα σε διάσταση. Η τοποθέτησή τους, είναι δύσκολη αφού απαιτεί κάποιες επιπλέον εργασίες, όμως το ίδιο δύσκολη είναι και η αφαίρεσή τους. Άρα, ένας επίδοξος διαρρήκτης δεν θα μπορέσει να αφαιρέσει το χρηματοκιβώτιο από τον τοίχο και να το μεταφέρει. Απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και δημιουργείται και έντονος θόρυβος. Κατά την τοποθέτηση αυτού του τύπου χρηματοκιβωτίου, πρέπει να ελεγχθεί το πάχος του τοίχου, η αντοχή του και η υγρασία καθώς μπορεί να βλάψει το μηχανισμό του.

Επίτοιχα - Επιδαπέδια χρηματοκιβώτια: Τα επιδαπέδια ή επίτοιχα χρηματοκιβώτια, είναι εκείνα που τοποθετούνται σε δάπεδα και τοίχους και στερεώνονται  στο εσωτερικό τους με μπουλόνια. Για να μετακινηθούν πρέπει κάποιος να ξεβιδώσει τις βίδες στο εσωτερικό. Τα συγκεκριμένα χρηματοκιβώτια, αποτελούν δημοφιλή επιλογή. Συνήθως, εκείνοι που τα επιλέγουν ενδιαφέρονται περισσότερο για την προστασία των πολύτιμων αντικειμένων από αδιάκριτους επισκέπτες ή ακόμη και από παιδιά που συνεχώς περιεργάζονται τα πάντα. Το μέγεθός τους ποικίλλει, ανάλογα με τις διαστάσεις των αντικειμένων που θέλετε να τοποθετήσετε μέσα.

Πυρασφαλή χρηματοκιβώτια: Τα πυρασφαλή χρηματοκιβώτια, είναι εκείνα που αντέχουν σε περίπτωση πυρκαγιάς, έκρηξης και γενικότερα όταν αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Διαθέτουν ειδική επένδυση και κατά κύριο λόγο τοποθετούνται σε γραφεία, τράπεζες και εταιρείες που επιθυμούν να έχουν κάλυψη για παν ενδεχόμενο.

Από την περιγραφή του κάθε είδους, μπορείτε ν’ αντιληφθείτε ότι για παράδειγμα τα εντοιχιζόμενα δεν μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, εάν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές. Παρακάτω, θα αναφέρουμε κάποια σημεία στο σπίτι ή στο γραφείο, που θεωρούνται αρκετά ασφαλή.

Πιθανά Σημεία Τοποθέτησης

  1. Στο έπιπλο του διαδρόμου εσωτερικά.
  2. Εσωτερικά στην ντουλάπα του υπνοδωματίου.
  3. Σε τοίχο στενού διαδρόμου που να καλύπτεται με κάποιο διακοσμητικό.
  4. Στο πατάρι του σπιτιού.
  5. Σε γωνιά του διαμερίσματος που έχει κάποιος δύσκολη πρόσβαση.
  6. Σε στενό διάδρομο που είναι δύσκολη η χρήση λοστών και τέτοιου είδους εργαλείων.
  7. Σε σημείο του χώρου που διαθέτει κι άλλου είδους προστασία, όπως είναι οι κάμερες ή ο συναγερμός.

Ο κάθε χώρος, έχει τις δικές του προδιαγραφές και ανάγκες. Εάν δυσκολεύεσαι να βρεις το κατάλληλο σημείο, προτίμησε να ζητήσεις τη συμβουλή ενός έμπειρου επαγγελματία για μία επαγγελματική τοποθέτηση χρηματοκιβωτίου.